Lada Vesta dorazila do Evropy. Na Slovensku stojí v přepočtu 270 000 Kč

1 nový názor
Autor: Redakce
  • Sedan Lada Vesta se začal prodávat na vybraných evropských trzích 

  • Na Slovensku stojí nový model automobilky Lada 9900 eur 

  • K dispozici je devět barev karoserie, jeden zážehový motor a dvě převodovky 

Lada Vesta se začala v Rusku prodávat na podzim minulého roku. Už tehdy se objevily zprávy, že se tento model časem dostane i do Evropy. A nelhaly. Vestu už najdete v oficiální nabídce například na německém nebo slovenském trhu.

Doporučujeme: Lada 2107 křížená s buldozerem uklízí v Rusku ulice

Nečekejte bohatou nabídku. K dispozici je pouze jedna motorizace. Jde o zážehovou atmosférickou šestnáctistovku s parametry 78 kW (106 k) a 148 Nm. Zájemci ale budou moci vybírat mezi manuální a automatickou převodovkou.

Nový model automobilky Lada určený pro evropské trhy má ve srovnání s původní ruskou variantou upravený motor a používá lepší (to znamená i dražší) katalyzátor, aby splnil normu Euro 6. Manuální provedení zvládne akceleraci z nuly na 100 km/h za 11,8 s, automat je o jednu sekundu pomalejší. Nejvyšší rychlost činí 178 km/h.

Doporučujeme: Historicky nejrychlejší Lada je teď ještě rychlejší. Kalina NFR dostala samosvor

Výbava zahrnuje kromě jiného automatickou klimatizaci, palubní počítač, ABS, stabilizaci, asistent rozjezdu do kopce, tempomat nebo rádio s Bluetooth. Základní slovenská cena byla stanovena na 9900 eur, což je v přepočtu přibližně 270 000 Kč.

Časem by se měla v Evropě ukázat také Lada Xray. I tento ruský crossover totiž dříve prošel stejnými úpravami jako Lada Vesta.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?