Kousek od pražského letiště si můžete nově prohlédnout na 150 historických aut. Engine zpřístupnil část své sbírky

1 nový názor
  • Společnost Engine zpřístupnila část své sbírky historických automobilů

  • Stálá expozice čítá 150 vozů značek jako Ferrari, Aston Martin, Mercedes-Benz, Porsche, Fiat nebo Tatra

  • Auta si můžete prohlédnout v nákupním centru Premium Outlet Prague Airport kousek od pražského letiště 

Nedaleko pražského letiště byla veřejnosti zpřístupněna část sbírky historických vozů společnosti Engine. Automobilová galerie Engine Classic Cars Gallery je součástí nákupního centra Premium Outlet Prague Airport, kde Engine působí delší dobu. Dosud jste si ale zde umístěná auta mohli prohlédnout pouze v rámci speciálních akcí. Třeba letos v dubnu v rámci Porsche Meeting Prague 2019. To se aktuálně mění.

Engine Classic Cars Gallery zahrnuje zhruba 150 aut. Veřejnost si je může prohlédnout kdykoliv v rámci otevírací doby nákupního centra, což znamená od deseti hodin ráno do osmi večer. Před Vánocemi bude otevírací doba prodloužena do devíti. Pro úplnost, Premium Outlet Prague Airport leží zhruba pět minut jízdy od pražského letiště v těsném sousedství dálnice D7.

Navštívili jsme nové tovární „muzeum“ automobilky Fiat. Podívejte se, co FCA Heritage Hub nabízí
Přečtěte si také:

Navštívili jsme nové tovární „muzeum“ automobilky Fiat. Podívejte se, co FCA Heritage Hub nabízí

Zájemci si mohou prohlédnout spoustu zajímavých aut známých značek. Mezi ty nejvzácnější patří soutěžní speciály Lancia Stratos HF, Fiat 131 Abarth, Alpine A110 nebo Fiat 124 Rally. Nechybí ale ani modely značek Ferrari, Porsche, Aston Martin nebo také Tatra.

Sbírka společnosti Engine patří mezi nejzajímavější v České republice. Celkově je zde uloženo na tři stovky historických aut. Za projektem stojí pražský podnikatel a velký automobilový fanoušek Radek Pokorný.

  • Našli jste v článku chybu?