Koncept BMW Z4 se představí 17. srpna na festivalu v Pebble Beach

31.07.2017
přidejte názor
Autor: Redakce
  • BMW Z4 se ukáže v Pebble Beach jako koncept

  • Produkční verzi bychom mohli vidět na podzim

  • Pod kapotou bude i šestiválec a snad také manuál

Nová generace roadsteru BMW Z4 se občas ukáže na fotkách maskovaných prototypů nebo na videu z testování. Větší ochutnávku si ale budeme moci prohlédnout v rámci každoroční přehlídky elegance v Pebble Beach, kde právě letos 17. srpna odhalí BMW koncept nové generace Z4.

Jak už bývá zvykem, koncept by měl být velmi blízký sériové podobě, i když drobné odychlky od produkčního modelu samozřejmě očekáváme. Důležité je nicméně to, že nová Z4 skutečně bude a to velmi brzy. Produkční model bychom mohli spatřit už na podzim na některém z hlavních mezinárodních autosalonů.

Doporučujeme: Test ojetiny: BMW Z4 je skvělá hračka na léto. A brzy nebudou

O BMW Z4 prozatím víme, že si zachová své jméno, protože sportovní modely bude nyní BMW označovat sudou číslicí. Původně se ale spakulovalo o jménu BMW Z5. Pokud jde o techniku, BMW vyvíjí nový model společně s Toyotou, která na stejném základu postaví vlastní kupé Supra.

BMW bude vyrábět výhradně roadster s látkovou střechou (minulá Z4 měla střechu pevnou), Toyota zase jen kupé. Pod kapotou očekáváme několik verzí dvoulitrového čtyřválce s turbem, ale bude i tradiční řadový šestiválec. BMW údajně nasadí i dvoulitrový diesel, ale oficiálně ještě nebyla skladba motorů potvrzena. BMW Z4 by mělo mít stále ještě manuální převodovku.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?