Kia láká na nové Picanto. Dostane lepší interiér a silnější motory

22.12.2016
2 nové názory
Autor: Redakce
  • Kia Picanto se představí na začátku roku 2017

  • Dostane hodnotnější interiér a bude i sportovní verze

  • S dieselem se nepočítá, možná ale přijde hybrid

Na začátku příštího roku se představí nová generace malého hatchbacku Kia Picanto. Korejská automobilka teď vypustila do světa upoutávku, která odhaluje prakticky celé auto. A podle obrázků se zdá, že je to rovnou vrcholná a řádně vyzdobená „sportovní“ verze. Možná se tedy dočkáme i nějakého Picanta GT.

Nové Picanto slibuje více prostoru a především kvalitnější a hodnotnější interiér. Zájemci se dočkají také bohatší výbavy, širších možností individualizace a nového palubního systému, který si bude rozumět s nejnovějšími smartphony. Nicméně základní koncepce, aspoň pokud jde o pohon a podvozek, se měnit nebude.

Doporučujeme: Kia GT toho na další upoutávce ukazuje mnohem víc. Představí se 8. ledna

Pod kapotou očekávejme tříválce, podle všeho přijde i přeplňovaný litrový motor, který by mohl dosahovat na výkon až 88 kW (120 koní). Kia už před časem potvrdila, že honosnější verzi GT má dostat každá modelová řada. Chybět nebude ani automatická převodovka, která se dostává do módy i v Evropě.

S dieselem se pro Picanto nepočítá, místo něj se mluví o jednoduchém mild-hybridu. Na takovém hybridním systému právě Kia a Hyundai pracují. Základní modely pak dostanou klasické atmosférické motory na benzin.

Otevřít tiskovou zprávu

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?