Hyundai začal vyrábět i10 N Line. Pod kapotu mu schoval 100 koní

25.06.2020
přidejte názor
Autor: Hyundai
  • Korejská automobilka spustila výrobu sportovně naladěného modelu Hyundai i10 N Line

  • Auto dostane specifické prvky designu, pod kapotou se navíc objeví i nový motor

  • Půjde o tříválce s výkonem rovných 100 koní, vůz jde do prodeje v červnu

Hyundai se rozhodl rozšířit svou nabídku sportovně střižených modelů s výbavou N Line. Tu má například na SUV Tucson nebo modelu i30. Nyní se dostává i k nejmenšímu vozu značky, tedy městskému hatchbacku i10.

Podobně jako u větších sourozenců dostane Hyundai i10 specifické stylové doplňky. Ty zahrnují třeba jiný nárazník a výraznější masku chladiče. Vzhled doplní nápadnější litá kola. V kabině by se pak mohly objevit sportovní sedadla, volant nebo řadicí páka.

Velký test Hyundai i10: Už nejsem hračka
Přečtěte si také:

Velký test Hyundai i10: Už nejsem hračka

Na rozdíl od větších modelů Hyundai ale i10 N Line dostane i specifický motor. Jde o benzinový tříválec 1.0 GDi, který bude naladěn na výkon rovných 100 koní. Půjde tak o nejsilnější a zřejmě i nejrychlejší verzi modelu i10. Výbava N Line by měla být dostupná také s už prodávanou jednotkou 1.2 MPI, která má 84 koní.

Výroba Hyundai i10 N Line se tento týden spustila v továrně v tureckém Izmiru. Do Evropy se má model dostat už během léta, podle českého zastoupení automobilky bude k objednání ještě během července. V tu dobu už bude mít také svůj ceník.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?