Hyundai ukázal nový Veloster ještě před premiérou. Nesymetrické dveře zůstanou

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Na autosalonu v Detroitu se kromě jiného představí také Hyundai Veloster nové generace 

  • První fotky naznačují agresivní design a nesymetrické zadní dveře 

  • I nová generace bude oficiálně označována jako čtyřdveřový hatchback 

Už za necelý týden odstartuje autosalon v Detroitu coby první velká motoristická událost letošního roku. Kromě jiných novinek se zde představí také nastupující generace modelu Veloster. Co přesně automobilka Hyundai chystá, dobře ukazují první zveřejněné fotky.

Hyundai Veloster automobil zajímavý především uspořádáním karoserie. Korejská automobilka zaujala řešením, kdy na straně spolujezdce ponechala dva páry dveří, zatímco na straně řidiče se Veloster tvářil jako třídveřový hatchback. Fakticky šlo o čtyřdveřový hatchback (respektive podle „zvyklostí“ českého zastoupení o liftback). Spekulovalo se o tom, že by nová generace měla o zadní dveře přijít, ale jak ukazují nové fotky, není to pravda. Koncepce čtyřdveřového hatchbacku zůstává.

Doporučujeme: Hyundai ukázal vodíkový crossover na prvních fotkách. Jméno prozradí na veletrhu CES

Kromě netypicky řešených dveří zůstává také základní silueta karoserie, těšit se ale můžeme na zcela novou přední část s designem navazujícím na nejnovější modely značky. Interiér bude podle všeho podobný tomu, co známe z nové generace modelu i30. Na technické detaily je ještě příliš brzy. Neoficiální informace slibují přítomnost přeplňované šestnáctistovky a zároveň také ostré provedení N osazené stejným přeplňovaným dvoulitrem, jaký používá sportovní verze hatchbacku i30.

Všechny detaily bychom se měli dozvědět nejpozději za týden. Letošní ročník detroitského autosalonu startuje už v neděli 14. ledna, kdy se otevře pro novináře.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?