Hyundai oficiálně představil nový speciál i20 Coupe WRC. Očekávání jsou veliká

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Hyundai představil na akci v italské Monze nový speciál pro seriál WRC 

  • Nový automobil vychází z třídveřové verze modelu i20

  • Příští rok se pojede podle nových pravidel, takže i Hyundai i20 Coupe WRC bude mí lepší aerodynamiku a vyšší výkon 

  • Po odchodu automobilky Volkswagen bude Hyundai jedním z favoritů 

Hyundai oficiálně představil finální provedení svého speciálu pro nadcházející sezonu seriálu WRC. Stalo se tak na akci uspořádané na okruhu v italské Monze. Automobilka věří, že s novým závodním vozem naváže na letošní sezonu, která byla pro korejskou značku historicky nejúspěšnější.

Doporučujeme: Volkswagen oficiálně potvrdil odchod z WRC. Soustředit se bude na zákaznické vozy

Nový speciál vychází z karoserie modelu i20 Coupe. Tento model se pro nepříliš velký zájem na českém trhu už neprodává. V souladu s novými pravidly má provedení i20 Coupe WRC výrazně přepracovanou aerodynamiku, bude mít větší přilnavost, o 25 kg nižší hmotnost a výkon zvýšený na 279 kW (380 k).

Nová zbraň pro seriál WRC je v pořadí už třetím speciálem, který tovární tým automobilky Hyundai připravil. Ten první, i20 WRC, jezdil v sezonách 2014 a 2015, do sezony 2016 nasadil tovární tým značky novou generaci stejného modelu.

Doporučujeme: Hyundai Ioniq je nejrychlejší „sériový“ hybrid na světě. K rekordu mu pomohl rajský plyn

Sestava jezdců se nezmění, takže nový speciál budou řídit Thierry Neuville, Hayden Paddon a Dani Sordo. Po odchodu automobilky Volkswagen se Hyundai zařadí mezi favority, ale jednoduché to mít nebude. Od příští sezony totiž uvidíme na soutěžních tratích opět také Citroën a Toyotu.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?