Hyundai i30 si budete moci koupit také jako okruhový speciál. Dorazí v prosinci

1 nový názor
Autor: Redakce
  • Nová generace modelu Hyundai i30 se představí také jako speciál určený pro okruhové závody

  • Automobilka vyvíjí vůz, který bude závodit v seriálu TCR

  • Testování odstartuje letos na jaře, první zájemci dostanou svůj automobil v prosinci 

Hyundai i30 nové generace se už představil jako základní hatchback, brzy dorazí kombi, v září se máme těšit na sportovní i30 N a ještě do konce roku se ukáže „tajuplné“ provedení označované jako fastback. Jenže to pořád není vše. Hyundai totiž chystá novou i30 také ve verzi určené pro okruhové závody.

Doporučujeme: Hyundai v roce 2017 — Tři verze i30, nové malé SUV a Ioniq Plug-in Hybrid

Ano, korejská značka míří do seriálu TCR, kde už najdeme například speciály Seat, Opel nebo Volkswagen. Celý projekt je zatím ve fázi vývoje, který odstartoval v září minulého roku. Letos na jaře Hyundai zahájí testování, ještě do konce roku chce dodat první hotová auta svým zákazníkům.

Okruhová i30 dostane dvoulitrový přeplňovaný motor, šestistupňovou převodovku a stolitrovou nádrž. Víc toho Hyundai zatím neprozradil. Výkon těchto speciálů ovšem dosahuje hodnoty 330 koní, vrchol točivého momentu se pohybuje kolem 410 Nm. Poháněná je samozřejmě přední náprava.

Doporučujeme: Hyundai ukázal i30 kombi na prvním obrázku. Vypadá jako Mercedes

Vývoj nového závodního speciálu má na starost společnost Hyundai Motorsport, přičemž vše probíhá v německém sídle v Alzenau. V letošní sezóně by se měla na tratích seriálu TCR objevit také sesterská Kia, respektive závodní cee'd. Na cenu i30 TCR je ještě brzy, určitou představu nám ale může dát právě Kia. Cena modelu cee'd TCR startuje v přepočtu částkou 2,6 milionu korun.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?