Frankfurt 2017: Seat přivezl nejostřejší Cupru, malý crossover a oznámil jména toho velkého

přidejte názor
Autor: Redakce

[su_label type="info"]TIP[/su_label] Galerii otevřete klepnutím na první obrázek

[su_label type="info"]TIP[/su_label] Galerii otevřete klepnutím na první obrázek

  • Seat prezentuje na svém stánku nejostřejší Cupru historie 

  • Kromě vrcholného Leonu je k vidění také malý crossover Arona

  • Do některých modelů přijde systém Amazon Alexa 

  • Seat oznámil finálová jména pro „španělský Kodiaq“

Španělská automobilka Seat dorazila do Frankfurtu s několika zajímavými novinkami. Řeč je zejména o limitovaném Leonu Cupra R, který dostal dvoulitrový motor posílený na 228 kW (310 k). Kromě tohoto je k vidění rovněž malá Arona, a to včetně sportovně střižené varianty FR.

Doporučujeme: Seat Leon Cupra R — Nová limitovaná edice dostala karbon a výkon až 310 koní

Cupra R není variace na Golf R, vůz pořád využívá pouze pohon předních kol. Oproti klasickému provedení Cupra 300 ale došlo na přepracovaný podvozek, zvučnější výfuk, posílené brzdy a pár dalších detailů. Asi nebude úplně náhoda, že Seat přišel s tímto provedením právě ve chvíli, kdy Renault odhalil dlouho očekávaný ostrý Mégane.

Aronu představil Seat už koncem června, takže jen zopakujeme, že jde o vůz nepatrně větší než Ibiza. Pod kapotou očekávejte známé koncernové jednotky. Předprodej tohoto modelu zahájila automobilka právě spolu s výstavní frankfurtskou premiérou, první zákazníci se dočkají v listopadu.

Doporučujeme: Frankfurt 2017 — Mercedes-AMG Project One má přes 1000 koní a detail ze staré Tatry

Seat zároveň slíbil příchod virtuální asistentky Amazon Alexa. Ještě do konce letošního roku dostanou tuto věc modely Ateca a Leon, příští rok se Alexa objeví také v Aroně, Ibize a v připravovaném sedmimístném SUV. Na něj ve Frankfurtu také přišla řeč, protože Seat oznámil finálová jména, ze kterých můžete vybrat vítěze. Hlasování probíhá do 25. září na tomto odkazu, přičemž na výběr jsou jména Alboran, Aranda, Avila a Tarraco.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?