Ford vzpomíná na 50 let staré vítězství v Le Mans speciální edicí novodobého Fordu GT

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Ford vzpomíná na své vítězství v Le Mans z roku 1967

  • Připomínkou je nová edice supersportu Ford GT 

  • V rámci '67 Heritage Edition dostanete kromě jiného stejné barvy, jaké používal vítězný Ford GT40

Automobilka Ford je jednou z těch, které v minulosti zažily velká vítězství v Le Mans. Příběh o tom, kterak chtěl Henry Ford za každou cenu porazit Ferrari, určitě stojí za podrobnější zopakování, ale to si necháme na jindy. Ford poprvé zvítězil v roce 1966, což loni připomněla speciální edice supersportovního Fordu GT, pojmenovaná '66 Heritage Edition. O rok později vyhrál znovu a tak si i letos mohou zájemci podobnou specialitu pořídit. Tentokrát nese označení '67 Heritage Edition.

Doporučujeme: Nebuďte sousedy. Ford Mustang nabídne možnost nastavit čas, kdy má startovat tiše

Čistě na design zaměřená '67 Heritage Edition připomíná vítězný Ford GT40 Mark IV z r. 67. Základem je jasně červená barva Race Red doplněná o bílé pruhy a číslo 1. Součástí výbavy jsou také dvacetipalcová kovaná kola, stříbrná zpětná zrcátka, červené brzdné třmeny a celek doplňuje ještě odhalený karbon. Jak moc se výsledek přiblížil originálu, to můžete posoudit v přiložené galerii.

V podobném duchu se nese také interiér. Sedačky dostaly nový vzor koženého čalounění, nechybí červené kontrastní švy, uvnitř najdete rovněž červené bezpečnostní pásy, pár dalších detailů a samozřejmě příslušné plakety. Technika zůstává sériová.

Doporučujeme: Ford představil nový paket pro Mustang. Z modernizované verze dělá retro

Jak to bude s dostupností Fordu GT '67 Heritage Edition, není úplně jasné. Ford v tiskové zprávě pouze říká, že si zájemci mohou tuto novinku objednat od modelového roku 2018 a že počet kusů bude limitován.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?