Ford Puma se vrací. Ale nebude to kupé

1 nový názor
Autor: Redakce
  • Nástupce malého SUV EcoSport se bude jmenovat Puma

  • Puma dostane stejný 48V mild-hybridní pohon jako Focus a Fiesta

  • Vyrábět se bude v Rumunsku, na trh dorazí koncem roku

Pouhý den po smršti novinek představených na úterní akci v Amsterodamu ukazuje Ford další připravovaný model. Jmenuje se Puma a je to jak jinak než crossover. V nabídce značky by měl nahradit model EcoSport.

Ford odhalil plán evropské záchrany: nová Kuga, velký Explorer a záplava hybridů
Přečtěte si také:

Ford odhalil plán evropské záchrany: nová Kuga, velký Explorer a záplava hybridů

Z obrázku je dobře patrné, že Ford Puma bude mít podobné rysy a proporce jako nová Kuga, pouze v menším měřítku. Automobilka slibuje zavazadlový prostor o objemu 456 litrů. To je o 56 litrů více než v případě Škody Kamiq, která bude na českém trhu segment malých crossoverů definovat.

Ford také prozradil, že Puma dostane stejný 48V mild-hybridní pohon jako Focus a Fiesta. Nejvyšší výkon elektromotorem podporovaného tříválce 1.0 EcoBoost má být 114 kW (155 k).

Puma se bude vyrábět v rumunské Craiově, kde dosud vznikal končící EcoSport. Na trh by měla dorazit koncem letošního roku.

Ford Puma už v nabídce evropského Fordu figuroval. Vyráběl se v letech 1997 až 2002. Tehdy to bylo malé kupé. Britský Top Gear ho v roce 1997 vyhlásil svým autem roku. Nezapomenutelný proces finálového hodnocení si můžete připomenout v tomto legendárním videu:

  • Našli jste v článku chybu?