Ford chystá spoustu hybridních a elektrických modelů. Mezi nimi je i Mustang

04.01.2017
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Ford chystá 13 nových „elektrifikovaných“ modelů

  • Bude mezi nimi i Mustang a pick-up F-150

  • O klasický osmiválec ale Mustang jen tak nepřijde

  • Pro Evropu se připravuje plug-in hybridní Transit Custom

Tohle je úplná svatokrádež, pomyslí si jistě puristé. Ikonický pony car Ford Mustang totiž dostane hybridní pohon... Ale není to jediný model Fordu, který přejde na benzino-elektrický nebo plně elektrický typ pohonu. Klasický osmiválec pod kapotou Mustangu samozřejmě zůstane, hybrid jen rozšíří nabídku motorizací.

Ford prozatím nespecifikoval, jaký přesně hybridní Mustang bude a co najdeme pod kapotou. Ví se ale, že dorazí na trh v roce 2020, což je čas přibližně odpovídající příchodu další generace populárního amerického sporťáku. Celkem se má během následujících pěti let rozšířit nabídka Fordu o 13 nových „elektrifikovaných“ modelů. (Ford tak souhrnně označuje elektromobily a různé koncepce hybridů.) Většina z nich bude ale určena pro severoamerický trh. To má být případ Mustangu i hybridní verze veleúspěšného pick-upu F-150.

Doporučujeme: Ford Focus RS vs. Ford Mustang V8 GT — Otázka za milion

Právě kvůli elektrickým modelům (a také částečně kvůli očekávané politice Donalda Trumpa) chce Ford opustit plány na stavbu mexické továrny za 1,6 miliardy dolarů a místo toho investovat asi tři čtvrtě miliardy dolarů v Michiganu do modernizace továrny a vývojového centra elektrických aut.

Z dalších elektrických modelů Ford chystá kompaktní plně elektrický crossover (ten přijde i do Evropy) a hybridní verze svých policejních speciálů. Zde v Evropě se můžeme těšit alespoň na plug-in hybridní Ford Transit Custom. Ten přijde na trh v roce 2019 a má být ekologičtější alternativou k dieselům.

Otevřít tiskovou zprávu

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?