Elektrický Mercedes-Benz třídy B také končí. Bez náhrady

31.07.2017
1 nový názor
Autor: Redakce
  • Mercedes postupně ukončí prodej elektrické třídy B

  • Přímého nástupce prozatím nedostane

  • Mercedes chystá novou generaci moderních elektromobilů EQ

Slabé prodeje a obecně zastarávající technika stojí za ukončením prodeje elektrického Mercedesu třídy B. Automotive News uvádějí, že Daimler od začátku prodeje našel na trhu místo jen pro 3651 kusů elektrické třídy B. To není zrovna velký obchodní trhák. Přímého nástupce auto nedostane.

Mercedes se soustředí na vývoj nové generace elektrických aut a systémů pohonu, které uvidíme v samostatné řadě EQ, naznačené nedávnými stejnojmennými koncepty. Masivní elektrická ofenziva Mercedesu se očekává v letech 2020 až 2025, ale ani na spalovací motory německá automobilka nezanevře. Ty budou pořát dalších pár desítek let tvořit jádro prodejů, i když stále častěji v hybridní formě pohonu.

Doporučujeme: Hongkong zrušil daňové úlevy na elektromobily. Výsledek? Neprodal se ani jeden

Například ve USA se elektrický Mercedes B prodával především kvůli povinným kvótám. Některé americké státy totiž podmiňují prodej klasických aut také tím, že automobilka nabízí rovněž elektromobil. U některých značek to jde tak daleko, že případné úspory na daních jim zaplatí i značně prodělečný prodej elektromobilů.

Elektrický Mercedes-Benz třídy B měl výkon 132 kW (179 k), točivý moment 340 Nm, na 100 km/h akceleroval za 7,9 s, nejvyšší rychlost měl omezenou na 160 km/h a 28kWh akumulátoru mu vystačil na asi 150 km dojezdu v reálném provozu. Automobilka ho má stále ještě v ceníku za 1 020 030 korun.

Radovan (neregistrovaný)
Parádní elektormobil s obrovskou slabinou - chybějícím rychlonabíjením. Dojet z Ostravy do Olomouce po dálnici na tempomat přes 130 km/h s duální klimatizací v provozu a muset tam z 3fázové zásuvky (červený pětikolík 400V 16A, co má každý rodinný dům) nabíjet přes 3 hodiny, abych mohl pokračovat do Brna, to je opravdsu nesmysl. Jinými slovy Mercedes ukázal, že ve spolupráci s Teslou elektromobil umí, ale současně ho udělal tak, aby kromě paniček bohatých manželů s ním nikdo nejezdil. Ti měli nad ženou kontrolu, dál než do okruhu 70 km od domu se nedostala, pokud chtěla ještě dojet i zpět. Viz http://www.hybrid.cz/test-mercedes-benz-trida-b-electric-drive-prijemny-luxus-s-velkym-ale
  • Našli jste v článku chybu?