Chevrolet na SEMA 2016: Camaro, Silverado nebo Chevelle po oficiálním tuningu

01.11.2016
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Tuningovou show SEMA využívají automobilky k prezentaci doplňků

  • Chevrolet přivezl upravené modely Camaro a Silverado

Americká tuningová show SEMA mnohdy přináší až komické kreace. Automobilky se toho ale chytly a vycítily přiležitost. Když jsou zákazníci ochotni utrácet za tuningové díly různého původu, co jim zkusit nabídnout vlastní tovární tuning se zárukou? Upravené koncepty, speciální modely nebo jen vyzdobené sériové vozy přivezla na show SEMA i značka Chevrolet.

Zaujme určitě koncept Camaro AutoX, který je oslavou autocrossových závodů. V USA jsou závody zručnosti mezi kuželkami na uzavřené dráze velmi populární a právě toto Camaro má pro ně být ideální. Je odlehčené a má přeplňovaný čtyřválec místo osmiválce. Oproti standardnímu Camaru se čtyřválcem má o 20 mm snížený podvozek, jiné tlumiče a pružiny, výkonnější brzdy, upravené rychlejší řízení, zkrácené řazení a lepivé pneumatiky 285/35 R20.

Equipped with a custom stainless steel snowplow, the Silverado 2 Inu, Amerika... Takže nemůže chybět velký pick-up s osmiválcem a příplatkovým pluhem z nerezové oceli. Takový doplněk Škoda ke Kodiaqu nenabízí
Chevrolet Camaro SS Slammer (2) A co by to bylo za tuningový stánek Chevroletu, kdyby na něm nebylo snížené Camaro na 22palcových kolech

Chybět nemohou ani dva koncepty „slammer“, tedy doslova k zemi sražená auta na velkých kolech. Jedním je Camaro SS s osmiválcem LT1 o výkonu přes 460 koní. Druhým je klasický Chevrolet Chevelle. Ten demonstruje moderní techniku ve starém balení a slouží především jako výstava dílů, které si můžete objednat pro své garážové přestavby.

Pod kapotou má osmiválec LT1 z Corvetty, ale s jinými vačkami i hlavami válců. Výsledkem je výkon až 399 kW (543 k). K tomu Chevrolet namontoval čtyřstupňový automat 4L75-E. Motor i převodovka jsou díly, které si můžete normálně objednat v rámci originálních doplňků. Přijdou vám v krabici a pak si je můžete dát, kam chcete. Třeba do Toyoty GT86...

Tip: Chevrolet Camaro ZL1 zvládne Nürburgring rychleji než supersporty Porsche či Koenigsegg

Méně záživná je prezentace optických doplňků na běžné silniční modely, i když ke spoilerům a kolům si můžete přiobjednat i lepší brzdy, laděné výfuky a upravené sání spolu s úpravami řídících jednotek motorů. Vše pod zárukou a při dodržení platných emisních standardů.

Za pozornost ale určitě ještě stojí kompaktní „plážový“ terénní pick-up Chevrolet Colorado, který byl navržen speciálně pro kalifornské surfaře. Další koncepty pick-upu Chevrolet Silverado ukazují vedle možných příplatkových doplňků (sněhovou radlici z nerezové oceli si určitě objedná plno lidí) také nové luxusní provedení interiéru. Tedy, aspoň podle amerických standardů luxusní.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?