Budoucnost McLarenů? Hybridní pohon, malý motor a autonomní řízení

06.02.2018
přidejte názor
Autor: Redakce
  • McLarenu nezbývá nic jiného než přejít na hybridní pohon

  • Nové modely dostanou i podporu autonomního řízení

  • Základní řada modelů dostane také na menší motor

Také se těšíte, že až jednou zbohatnete, koupíte si pořádný nefalšovaný supersport? To asi budete muset jinam než k McLarenu, který ohlásil obrat o 180°. Jádrem jeho prodejů totiž budou vozy s elektrifikovaným pohonem a autonomním řízením. To jsou věci, které si obvykle s výrobcem vyhraněných sportovních aut nespojujeme.

Jak ale potvrdil britskému Autocaru šéf automobilky Mike Flewitt, hybridní pohon je součástí příští platformy pro sportovní modely. Navíc se očekává příchod menšího spalovacího motoru, konkrétně šestiválce 3,0 l, který bude odvozen od současného osmiválce. Přesto McLaren zcela nevylučuje nějaký limitovaný model bez pomocných elektromotorů.

Doporučujeme: McLaren Senna je extrémní okruhový nástroj za 22 milionů. Už je vyprodaný

McLaren rozdělil nabídku modelů na základní řadu Sport Series a ostřejší a exkluzivnější Super Series. Ta základní má mít právě nový šestiválec, modely vyšší kategorie by si měly ponechat osmiválec. Ať tak či onak, vždy už bude k motoru připojen pomocný elektromotor a akumulátor. První model nové generace s novou hybridní platformou se představí příští rok.

Ohledně autonomního řízení McLaren uvádí, že sice to není hlavní věc, kterou požadují zákazníci, ale je potřeba se připravit na budoucí legislativu a připravit systémy, které samořízení umožní, aspoň ve specifických jízdních situacích, typicky při jízdě po dálnici či poskakování v koloně.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?