Borgward BX6 vypadá jako BMW X6 v provedení sedan. Přichází také BXi7

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Automobilka Borgward představila další dva nové modely 

  • Crossover BX6 jde ve stopách BMW X6

  • Sériová verze elektrického BXi7 slibuje dojezd až 375 km

  • Ani jeden z těchto crossoverů se zatím v Evropě prodávat nebude 

Jméno zaniklé automobilky Borgward známe především z minulosti. V posledních letech se ale značka vrací ze záhrobí. Má dokonce ambice nejen prodávat auta v Evropě, ale chce je zde také vyrábět. Jedním z takových modelů by měla být nedávno představená sériová verze elektromobilu BXi7. Naopak další nový crossover BX6 míří do Jižní Ameriky a na Blízký východ.

Elektromobil Borgward BXi7 si možná pamatujete z minulého roku, kdy byl představen jako koncept. Sériová verze vypadá na první pohled v podstatě stejně, liší se ale udávané parametry. Koncept disponoval výkonem 200 kW, u sériového provedení to je 178 kW. Vůz ale používá na každé nápravě jeden elektromotor, takže jde o čtyřkolku. Dojezd na jedno nabití je až 375 km, studie z minulého roku původně slibovala 500 km. Právě Borgward BXi7 bude jedno z aut, která chce znovuzrozená automobilka vyrábět ve své připravované továrně v německých Brémách. Ta ale na své dokončení ještě čeká.

Doporučujeme: Borgward začal prodávat model BX5. Do Evropy dorazí elektrická verze za dva roky

Druhý aktuálně představený model je z evropského pohledu možná ještě zajímavější. Má totiž velmi blízko k BMW X6. Podobné je jak označení BX6, tak základní koncepce auta. Jde o crossover se siluetou kupé, fakticky to je ale sedan. Technicky vůz vychází z dříve představeného SUV BX5. Na délku měří 4601 mm, široký je 1877 mm, vysoký 1656 mm a nabízí rozvor náprav 2685 mm. Velikostně má blíže k BMW X4.

Zájemci dostanou k dispozici jedinou jednotku, a sice přeplňovaný čtyřválcový dvoulitr naladěný na 165 kW (224 k) a 300 Nm. Ten vždy spolupracuje se šestistupňovým automatem a s pohonem všech kol. Borgward také slibuje bohatou výbavu zahrnující kožené čalounění, dřevěné dekory nebo duální klimatizaci.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?