BMW řady 3 GT se nástupce nedočká. Místo něj bude řada 4 Gran Coupé

03.01.2017
přidejte názor
Autor: Redakce
  • BMW řady 3 GT je ohrožený druh

  • V příští generaci řady 3 se zřejmě nedočká nástupce

  • Nová řada 3 bude mít částečně karbonovou konstrukci

Kočkopes v podání BMW řady 3 Gran Turismo se zřejmě svého nástupce v příští generaci nejprodávanějšího BMW nedočká. Automobilka se místo něj chce soustředit na podobný model BMW řady 4 Gran Coupé, neboť zjistila, že na sobě oba modely trochu parazitují.

Příští generace BMW řady 3 a 4 tak dostane zjednodušenou nabídku modelů. Zůstane klasický sedan a kombi Touring řady 3. Řada 4 zůstane s dvoudveřovým kupé, kabrioletem a modelem Gran Coupé.

Doporučujeme: Galerie 16 aut s pohonem zadních kol, která stojí méně než milion

Stránky BMW Blog uvádějí, že příští generace BMW řady 3 dorazí už v roce 2018. Technicky příbuzná řada 4 přijde o rok později. Zatímco velikostí bude nová řada 3 téměř totožná s tou současnou, rozvor nového modelu se má prodloužit o 7 cm. Zajímavostí je také použití modifikované platformy CLAR s výztuhami z uhlíkových vláken. Stejnou má BMW řady 5 a BMW řady 7.

Protože se příští generace řady 3 bude homologovat podle nového cyklu měření spotřeby WLTP, je možné, že už nebude mít tříválec 1,5 l. Nové testy měření spotřeby totiž maloobjemovým downsizovaným motorům ve velkých autech nesvědčí. Očekávají se ale další hybridní a plug-in hybridní verze. Pro plně elektrické modely pak má BMW vlastní řadu modelů i. Konkurencí americké Tesle bude BMW i5. I to by se mělo, aspoň ve formě konceptu, ukázat v roce 2018.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?