Autosalon Frankfurt 2017: Přehled očekávaných novinek od A do Z

04.09.2017
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Za týden začíná tradiční autosalon ve Frankfurtu

  • Řada významných premiér byla oznámeno v předstihu

  • Uvidíme koncept elektrické škodovky nebo novou Dacii Duster

  • Připravujeme živé zpravodajství přímo z místa

Příští týden začíná tradiční mezinárodní autosalon ve Frankfurtu, kde se opět představí plno automobilových novinek, konceptů a zajímavých produkčních aut. Některé významené značky ale budou kvůli úspoře nákladů chybět. My u toho samozřejmě ale chybět nemůžeme, opět pro vás připravíme kompletní zpravodajství přímo z místa.

Doporučujeme: Nové Bentley Continental GT je převlečená Panamera s dvanáctiválcem

Kompletní a průběžně aktualizovaný přehled novinek najdete pod štítkem Autosalon Frankfurt 2017.

Automobilky většinu nových produktů a konceptů představují ve vlnách před autosalonem, ale určitě se dočkáme nějakého utajovaného překvapení. Malou upoutávkou, co všechno bude k vidění na autosalonu ve Frankfurtu, snad může být výběr chystaných novinek, o kterých jsme již psali:

Audi A8

Nová generace luxusního sedanu Audi A8 se již podrobně představila, ale ve Frankfurtu zažije výstavní premiéru. Největšími novinkami jsou standardní hybridní pohon a autonomní řízení.

BMW i3s

Elektromobil od BMW se dočkal faceliftu a spolu s ním přišla i „sportovní“ verze. Má vyšší výkon, ale také vyšší spotřebu elektrické energie.

BMW X2

Ve Frankufurtu očekáváme představení nového kompaktního crossoveru od BMW s pohonem předních kol. Nová X2 bude vlastně „dražší a méně praktická X1“.

Brabus Rocket 900 Cabrio

Chtěli jste nejrychlejší dvanáctiválcový kabriolet na světě? Brabus vám ve Frankfurtu ukáže, jak se taková věc dělá.

Dacia Duster

Oblíbené nejlevnější SUV vstoupilo do nové generace, ale ve skutečnosti se jedná spíše o velmi rozsáhlý facelift.

Ferrari Portofino

Nový čtyřmístný kabriolet nahrazuje v nabídce značky Ferrari model California. Má opět osmiválec se dvěma turby.

Jaguar E-Pace

Jaguar ukáže ve Frankfurtu své nové kompaktní SUV se čtyřválci, které si vypůjčilo platformu z Range Roveru Evoque.

Kia Cee'd

Kia představí koncept křížence mezi hatchbackem a kombi shooting brake. Má to být ukázka toho, jak by mohl vypadat budoucí model Cee'd.

Mazda a vznětový motor na benzín

Mazda chystá revoluční spalovací motor, který bude spalovat klasický benzín v dieselovém cyklu. Na tohle jsme velmi zvědaví.

Nissan Leaf

V nové generaci se představí také nejprodávanější elektromobil světa, Nissan Leaf. Slibuje atraktivnější design a také lepší dynamiku i dojezd.

Opel Insignia GSi

Na OPC zatím zapomeňte, nová nejrychlejší Insignia se jmenuje GSi a má jenom čtyřválec. Bude ale i kombi a na OPC časem asi také dojde.

Porsche Cayenne

Nové luxusní SUV od Porsche se moc nezměnilo, má ale nový interiér po vzoru Panamery, nový infotainment a samozřejmě úspornější motory.

Renault Mégane R.S.

Představit by se měla i nová generace populárního ostrého hatchbacku od Renaultu. Ačkoli dostane i automat, v nabídce bude pořád klasický manuál.

Subaru Impreza

Evropskou premiéru má zažít nová generace Subaru Impreza. Pod kapotou čekáme downsizované motory a samozřejmě pohon všech kol.

Suzuki Swift Sport

Malá kapesní raketa poprvé přejde na downsizovaný přeplňovaný motor. Pod kapotu zamíří čtrnáctistovka z modelu Vitara.

Škoda Vision E

Škoda ukáže vedle dalších produktů také „faceliftovaný“ koncept elektrického SUV, který bude po čínské premiéře upraven, aby více odpovídal evropskému designovému vkusu.

Volkswagen Golf Sportsvan

Facelift má za sebou také MPV Golf Sportsvan. Nějakou velkou revoluci u něj ale nečekejte, modernizoval se hlavně interiér.

Volkswagen Polo

Do nové generace vstoupil také Volkswagen Polo. Dostal novou platformu a opět narostl. Vlastně je stejně velký, jako kdysi býval Golf.

Volkswagen T-Roc

Volkswagen přiveze své již čtvrté SUV. T-Roc si vypůjčil techniku v Golfu a nějaká velká revoluce se u něj nekoná. Jedná se prakticky o Golf na chůdách, ale do terénu to s ním moc nebude.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?