Audi, Volkswageny a Seaty vozí do ČR už čtvrtstoletí firma Porsche. Loni dodala 53 tisíc aut

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Porsche Česká republika je největším dovozcem aut do ČR

  • V roce 2016 dodala zákazníkům téměř 53 000 vozů

  • Rostly všechny značky, ale procentuálně si nejvíc polepšilo Audi 

  • Letos firma představí mj. nové Audi A8 s autonomním řízením úrovně 3

Porsche není jen značka luxusních a sportovních vozů, ale i největší prodejce aut v Evropě. Skupina Porsche Holding Salzburg, která je se stuttgartskou automobilkou spojená majetkovými i rodinnými vazbami, působí v ČR pod hlavičkou Porsche Česká republika. Dováží na náš trh modely značek Audi, Seat a Volkswagen. A loni dodala zákazníkům 52 936 aut.

„Všechny značky, které zastupujeme, dosáhly v roce 2016 rekordních výsledků,“ řekl na středeční tiskové konferenci jednatel Porsche ČR Vratislav Strašil. Volkswagen si na českém trhu připsal 26 598 registrací (+12 %), Seat 7406 (+10 %), Audi 6361 (+27 %) a divize Volkswagen Užitkové vozy 5242 (+ 4 %). Divize Das WeltAuto, zaměřená na ojetá auta, prodala 17 537 vozů. Celkem společnost dosáhla obratu 28,3 mld. Kč.

Doporučujeme: Podívejte se, jaká auta jsou nejprodávanější v evropských zemích

V roce 2017 uvede Audi na český trh nové Audi Q5, A5 a S5 Cabrio i novou generaci velkého luxusního sedanu Audi A8. Ten nabídne autonomní řízení úrovně 3 a v kolonách si až do rychlosti 60 km/h vystačí bez řidiče. Seat plánuje novou Ibizu a také model Arona, což bude malé SUV využívající techniku právě nové Ibizy. Volkswagen pak během roku 2017 představí nebo začne prodávat deriváty faceliftovaného Golfu (GTI, R, Alltrack, e-Golf), nový Tiguan Allspace a také nástupce Volkswagenu CC jménem Arteon. Pro divizi užitkových vozů má být velkou vzpruhou příchod nového Crafteru.

Na tiskové konferenci také výslovně zaznělo, že v roce 2025 přijde na trh sériový následník konceptu Volkswagen I.D. s elektrickým pohonem a plně autonomním řízením.

Další informace o výsledcích společnosti Porsche Česká republika a plánech do budoucna si můžete přečíst v tiskové zprávě.

Otevřít tiskovou zprávu

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?