ABT veze do Ženevy 2355 koní rozložených mezi Audi R8, TT RS, RS 6 a SQ7

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Společnost ABT ukáže v Ženevě čtyři modely. Nejslabší má 500 koní

  • Mezi upravenými novinkami najdeme i vylepšené Audi R8

  • Audi SQ7 disponuje po zásahu ABT výkonem 520 koní 

  • Kombi RS 6 se dokonce dostalo přes 700 koní

Velkých autosalonů se tradičně účastní rovněž někteří úpravci. Mezi pravidelné účastníky společnost ABT určitě patří a chybět nebude ani příští týden v Ženevě. Na svém stánku představí čtyři upravené modely Audi. Ten nejslabší dosahuje výkonu 500 koní.

Doporučujeme: Alpina B3 a B4 Biturbo S jsou teď ještě silnější. 440 koní snad musí stačit

„Nejméně výkonným“ modelem je upravené Audi TT RS. To v sériové verzi disponuje maximem 294 kW (400 k), po zásahu ABT posílí přeplňovaný pětiválec na 368 kW (500 k) a 570 Nm. Samozřejmostí jsou prvky vylepšující aerodynamiku, sportovní podvozek atd. Nepochybně půjde o velmi rychlý stroj, protože už sériové provedení potřebuje k akceleraci z nuly na 100 km/h pouze 3,7 s.

Daleko větší (a to doslova) monstrum představuje přepracované Audi SQ7. Jak možná víte z našeho testu, naftový osmiválec disponuje drtivým zátahem bez jakýchkoliv úprav, ABT mu ale dopřálo 62 kW (85 k) a 70 Nm navíc. Celkem tak dostane řidiči k dispozici 382 kW (520 k) a 970 Nm. I zde došlo na další úpravy karoserie, interiéru, výfuku nebo na snižování vzduchového podvozku.

abz_07 Upravené Audi R8 V10 Plus dostalo sadu karbonových doplňků a dvacet koní navíc. O nejvýkonnější ženevskou úpravu ale nejde. K vidění totiž bude jeden exemplář z padesátikusové série Audi RS6+. Kombi osazené čtyřlitrovým osmiválcem dosahuje výkonu 705 koní

Ani Audi R8 není auto, které by nutně potřebovalo zvyšovat výkon a vylepšovat podvozek, ale stalo se. Základní provedení V10 Plus o výkonu 463 kW (610 k) dostalo navíc dvacet koní, zároveň byla o 50 kg snížena hmotnost. Součástí úpravy je i výfuk vyrobený z nerezové oceli s karbonovými koncovkami nebo kovaná kola.

Doporučujeme: Audi SQ7 TDI předvedlo na brzdě monstrózní výkon

Mohlo by se zdát, že právě upravená R8 bude tím nejvýkonnějším, co na stánku ABT najdeme, jenže ono to tak není. Společnost ABT připravila limitovanou edici modelu Audi RS6+ pracující s upraveným čtyřlitrovým osmiválcem naladěným na 519 kW (705 k) a 880 Nm. To v překladu znamená výkon vyšší oproti sériové variantě o rovných sto koní a točivý moment zvýšený dokonce o 180 Nm. Těchto upravených kombíků ale vznikne pouze padesát.

Pokud se do Ženevy vypravíte a nabídka ABT vás zajímá, hledejte v hale 1 stánek číslo 1244.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?