Mercedes vymění DTM za elektrické formule. Ostrý start plánuje na rok 2019

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Mercedes je další automobilkou, která vstoupí do seriálu Formula E

  • Tovární tým Mercedesu zároveň opustí seriál DTM

  • Mercedes tak chce propagovat své chystané elektromobily

Automobilka Mercedes je tradičním účastníkem závodů DTM. Jenže tahle dlouhá éra se chýlí ke konci. Tovární tým značky opustí tento seriál na konci příští sezony. Náhradou samozřejmě není nic jiného než seriál Formula E. Tedy elektrické formule, které se těší čím dál větší popularitě.

Doporučujeme: Od sezóny 2018 dostanou elektrické formule futuristický design a dvojnásobný dojezd

Za tímto rozhodnutím přirozeně stojí snaha zviditelnit elektromobily, protože i Mercedes plánuje v tomto směru velkou ofenzivu. Už minulý rok bylo oznámeno, že se chystané elektromobily budou prodávat pod značkou EQ, přičemž jako první byl představen koncept elektrického crossover Generation EQ. Podle neoficiálních zpráv se letos ve Frankfurtu ukáže další podobný vůz, tentokrát pravděpodobně půjde o hatchback.

Mercedes vstoupí do seriálu elektrických formulí v sezoně 2019/2020 a zařadí se tak po bok automobilek, které se šampionátu Formula E účastní už teď. Jmenovitě se jedná o Audi, Jaguar nebo Renault. Vstup do této soutěže navíc už před časem oznámilo i BMW.

Doporučujeme: Test na pondělí — Mercedes-Benz AMG GT R

Odchod ze seriálu DTM bude znamenat pro Mercedes uzavření velmi dlouhé kapitoly. Do teď se tato automobilka účastnila 26 sezón, vyhrála deset jezdeckých titulů, respektive 138 závodů a získala celkem 540 pódiových umístěních. V seriálu F1 ale Mercedes zůstane.

 

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?