BMW X7 se začíná odhalovat. Design mnichovského Range Roveru je ale známý už delší dobu

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Zhruba za měsíc BMW oficiálně představí nové SUV X7

  • Vůz naváže na koncept z loňského roku a zařadí se nad X5

  • Základem bude platforma CLAR. Těšit se máme na dieselové i benzinové motory a samozřejmě nebude chybět plug-in hybrid 

Automobilka BMW má letos napilno. Už totiž stihla představit novou řadu 8, novou generaci X5, Z4 a nedávno také světu poprvé ukázala velmi důležitou novinku v podobě nastupující generace řady 3. Ale ani tím to nekončí. Zhruba za měsíc proběhne premiéra velkého SUV nazvaného X7. Jak bude budoucí konkurent Range Roveru vypadat, to naznačuje první zveřejněný obrázek.

Z něho je patrné, že X7 bude docela blízko původnímu konceptu, ale zejména ho můžeme brát jako potvrzení patentových snímků, které před časem unikly na internet. Zájemci se mohou těšit na masivní ledvinky na masce chladiče, úzké světlomety a obří vnější rozměry. Na přesná čísla je samozřejmě ještě brzy, nicméně X7 míří nad X5. A už ta měří na délku bezmála pět metrů.

Jozef Kabaň o designu nového BMW 3: „Musíme správně kombinovat minulost a budoucnost“
Přečtěte si také:

Jozef Kabaň o designu nového BMW 3: „Musíme správně kombinovat minulost a budoucnost“

Základem bude opět platforma CLAR, kterou využívá většina nově příchozích modelů značky BMW. Očekává se přítomnost zážehového osmiválce, řadového čtyřikrát přeplňovaného dieselu a přirozeně nebude chybět ani plug-in hybrid. Pokud jde o interiér, ten se opět ponese v duchu tradičního uspořádání této značky, nicméně se novými prvky, které se představily spolu s řadou 8.

Oficiálně se BMW X7 světu ukáže koncem listopadu na Los Angeles Auto Show. Vůz jako takový bude ale pravděpodobně odhalen dříve (podle některých informací by se tak mělo stát každým dnem). Nová X7 se bude vyrábět v americkém Spartanburgu, do prodeje dorazí příští rok.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?