Blíží se doba elektrických hot hatchů? Volkswagen zvažuje ostré ID.3 R

01.07.2020
přidejte názor
Autor: Volkswagen
  • Volkswagen by mohl své modelové portfolio elektromobilů rozšířit o rychlý vůz

  • Model označený jako ID.3 R může mít až 300 koní, což je téměř o sto víc než běžné ID.3

  • Volkswagen ale čeká ještě jeden velký krok, musí dostat standardní ID.3 k prvním zákazníkům

Od začátku letošního roku na veřejnost prosakují zvěsti, že se startem výroby elektrického Volkswagenu ID.3 není něco v pořádku. Automobilka nakonec přiznala potíže se softwarem a na začátku června oddálila předání prvních kusů zákazníkům na letošní září. Přesto už vedení značky zvažuje rozšíření modelového portfolia.

Podle informace britského magazínu Autocar je ve hře ostré provedení elektromobilu nazvané ID.3 R. Mělo by jít o takzvaný „hot hatch“, jen v elektrickém provedení. Podle odhadu se jeho výkon bude pohybovat okolo 300 koní, což by proti standardnímu vozu (204 koní) znamenalo poměrně solidní nárůst. Samozřejmostí by byly sportovní doplňky karoserie i interiéru.

Po internetu koluje údajná podoba Škody Enyaq. Vypadá ale jinak, viděli jsme ji na vlastní oči
Přečtěte si také:

Po internetu koluje údajná podoba Škody Enyaq. Vypadá ale jinak, viděli jsme ji na vlastní oči

Šéf vývoje Frank Welsch magazínu potvrdil, že je možné do platformy elektromobilu vestavět systém pohonu všech kol. Ten se ale v první generaci modelu ID.3 objevit nemá. Pokud ID.3 R na silnice vyjede, bude to zadokolka, vysvětlil Welsch.

I proto v plánu není ani varianta GTX. Toto označení si totiž Volkswagen schovává pro nejvýkonnější modely se dvěma pohonnými jednotkami a paralelním pohonem všech kol, Mělo by se ale objevit na větším crossoveru ID.4. Pokud se ID.3 R dostane do výroby, objeví se v roce 2023.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?