Audi Q8 bude další „X6“. První upoutávky naznačující blížící se premiéru

15.05.2018
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Audi Q8 bude odhaleno již za několik týdnů

  • Značce trvalo více než 10 let, než přišla s odpovědí na BMW X6

  • Q8 se dočká i sportovní verze RS

Ohledně dlouho očekávaného „BMW X6 od Audi“ již neplatí, jestli někdy bude, ale kdy bude. Po několika konceptech Audi Q8 s hybridními pohony se blíží premiéra produkční verze. Německá automobilka si připravila sérii tématických videí a upoutávek. Také začala odhalovat skici, takže už nemusíme finální design odhadovat pouze z náčrtků linií a základních tvarů karoserie.

Audi Q8 Audi Q8 využije platformu modelu Q7, kterou má třeba i Lamborghini Urus nebo Bentley Bentayga. Vedle „povinného“ motoru 3.0 TDI očekáváme také hybridy a vrcholný osmiválec 4.0 TFSI pro verzi RS

O Audi Q8 víme, že využije platformu a mnoho komponent z praktického SUV Audi Q7, ale dostane jiný podvozek, větší kola a celkově bude působit rozkročenějším dojmem. Stejně jako konkurenční BMW X6 či Mercedes GLE Coupé. Zákazníci těchto aut chtějí agresivní tvary a image, takže proč jim to nedat.

Doporučujeme: Plug-in hybridní koncept Audi Q8 naznačuje chystaného soupeře Range Roveru

Je překvapivé, že po fenomenálním úspěchu BMW X6 trvalo konkurenci tak dlouho, než přišla s přímou odpovědí. Mercedes GLE se už chvíli prodává, Audi bude mít takový model teprve nyní.

Pokud jde o techniku, vedle obligátního dieselu 3.0 TDI očekávejme také hybridní provedení a pro trhy v USA a v Asii benzinové motorizace. Prakticky jistá je i verze s vrcholným osmiválcem 4.0 TFSI, které dostane výkon okolo 600 koní a přídomek RS. Oficiální premiéra Audi Q8 by se měla odehrát na začátku června.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?