Aston Martin Vanquish se loučí limitovanou edicí Ultimate. Vznikne pouze 175 exemplářů

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Aston Martin Vanquish končí 

  • Automobilka připravila na rozloučenou speciální edici Ultimate 

  • Změny jsou pouze kosmetické 

  • Technika zůstala nezměněna, pod kapotou je pořád šestilitrový atmosférický dvanáctiválec 

Současný Aston Martin Vanquish je už přece jen poněkud starší model. Světu se poprvé oficiálně představil v červnu roku 2012, takže není příliš velké překvapení, že se jeho výroba pomalu chýlí ke konci. Na rozloučenou připravila britská automobilka speciální limitovanou edici Ultimate.

Základem rozlučkové edice je verze S Coupe, respektive S Volante. Technické změny nečekejte, což je v tomto případě spíše dobrá zpráva. O pohon se tak pořád stará dnes už málo vídaný motor. Jde o atmosféricky plněný šestilitrový dvanáctiválec nabízející maximální výkon 444 kW (603 k) a vrchol točivého momentu 630 Nm. Zrychlení z nuly na 100 km/h je záležitostí na 3,5 s, nejvyšší rychlost dosahuje 323 km/h. Součástí výbavy pro provedení Ultimate jsou také adaptivní tlumiče a karbon-keramické brzdy.

Doporučujeme: Supersport Aston Martin Valkyrie se ukazuje v konečné sériové podobě

Ostatní novinky jsou už pouze kosmetického rázu. Designéři připravili tři barevná provedení. První verzi si můžete prohlédnout na fotkách, kdy se kombinuje černá a bronzové detaily. Alternativou je bílá s bronzovými detaily a zelená doplněná o modré detaily a žluté brzdové třmeny. Pokud si to zákazník bude přát, lze za nulový příplatek vytvořit i jiné barevné varianty. Samozřejmostí jsou pak plakety upozorňující na edici Ultimate nebo nápisy vyšité do hlavových opěrek.

Zájemci by váhat neměli, Aston Martin totiž oznámil, že má v plánu sérii čítající pouze 175 exemplářů určených pro celý svět. V Německu vyjde toto speciální kupé na 278 995 eur, za kabriolet (Volante) zaplatíte 293 995 eur. První zákazníci se dočkají svého vozu na jaře příštího roku.

7

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?