Volvo S60 se představí v létě a jako první Volvo už nebude mít diesel

16.05.2018
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Volvo S60 se už nebude prodávat se vznětovým motorem

  • Je to první moderní Volvo, které už diesel nedostane

  • Technicky příbuzné kombi V60 nicméně „v naftě“ být může

Automobilka Volvo se rozhodla nenabízet připravovaný sedan S60 se vznětovým motorem. Novinka se představí letos v létě. Je to zajímavé, protože technicky příbuzný a již představený kombík Volvo V60 diesel pod kapotou má. Konkrétně motorizace D3 (110 kW/150 k, 320 Nm) a D4 (140 kW/190 k, 400 Nm). Volvo obhajuje toto rozhodnutí jako důležitou součást strategie a postupného přechodu k plné elektrifikaci.

Značka také prohlásila, že všechna budoucí Volva uvedená na trh od roku 2019 dál budou mít už jen elektrický pohon, případně zážehový spalovací motor kombinovaný s nějakou formou elektrické asistence. Klasický spalovací motor bez elektrické hybridní asistence už v nabídce nebude. Současné motory a verze dokončí životní cyklus bez náhrady.

Doporučujeme: Volvo říká, že auta vyrobená v Číně jsou kvalitnější než ta z Evropy

Chystaný sedan Volvo S60 dostane ještě několik verzí klasického spalovacího motoru nové generace. Prodávat se ale budou také dva plug-in hybridy a od příštího roku také slibovaný mild-hybrid. Výroba Volva S60 bude probíhat výhradně v Charlestonu v Jižní Karolíně v USA Odtud se bude exportovat do celého světa.

Budoucí Volva tak budou jen hybridy, ať už půjde o jednodušší mild-hybrid nebo plug-in hybrid. Automobilka razí strategii nabízet oba systémy, protože mild-hybrid je levnější a jednodušší, navíc pro některé zákazníky může být výhodnější než plug-in hybrid. Mild-hybridy se také jeví jako přirozenější alternativa právě k diseselům.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?