Uniklé informace z patentového úřadu prozrazují novu vlajkovou loď BMW – model X8 M

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Označení X8 M bylo zaregistrováno 1. dubna 2020

  • Motor bude nejspíš dvakrát přeplňovaný V8 s objemem 4,4 litru

  • Vrcholné provedení X8 M se s největší pravděpodobností neukáže dříve než v roce 2023

Bavorská automobilka požádala 23. března o registraci označení X8 M, což by naznačovalo, že nedávno potvrzený model X8 dostane kromě elektrifikovaného modelu M45e také plnohodnotnou verzi od BMW M. Informace se objevily na fóru Bimmer Post.

Oficiální představení základního provedení BMW X8 se očekává na konci tohoto roku, případně na začátku roku 2021. Ostrá varianta by měla dorazit zhruba s ročním zpožděním.

Bimmer Post se odvolává na německý patentový úřad, který žádost o registraci označení X8 M přijal 1. dubna a nyní probíhá schvalování. A jak je známo, takové instituce si na aprílové žertíky zrovna nepotrpí.

Pokud je skutečně pravda to, o čem si štěbetají všichni vrabci z automobilové branže už drahnou dobu, sportovnější karosářské provedení velkoprostorového BMW X7 s nepotvrzeným označením G09 by se mohlo automobilové veřejnosti představit už začátkem příštího roku. Dost možná na ženevském autosalonu, pokud se bude konat.

BMW v příštích letech výrazně oseká nabídku. A důvodem nejsou jen emise
Přečtěte si také:

BMW v příštích letech výrazně oseká nabídku. A důvodem nejsou jen emise

Ohledně použitého motoru pro ostrou variantu M lze jen spekulovat, ovšem možnosti BMW lze poměrně snadno dovodit. V současné době je vhodný pouze jediný motor –  V8 4,4 l se dvěma turbodmychadly, který pohání také ostatní velká BMW M. Na 6,6litrový vidlicový 12válec můžeme zapomenout. BMW nedávno oznámilo, že s ním do budoucna nepočítá, jelikož jeho optimalizace by byla vzhledem k malému počtu vyrobených kusů nerentabilní.

Vrcholné provedení X8 M se podle fóra Bimmer Post s největší pravděpodobností neukáže dříve jak v roce 2023.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?