TVR Griffith se poprvé ukazuje v akci. Je to řvoucí bestie

21.12.2017
přidejte názor
Autor: Redakce
  • TVR Griffith stojí zhruba 2,7 milionu

  • První série 500 kusů je už vyprodaná, ale chystají se další

  • Pod kapotou pracuje osmiválec 5,0 l z Mustangu

  • Motor zásadně přepracovala dílna Cosworth

Je dobře, že v dobách, kdy se představuje jeden „sportovní“ elektromobil za druhým a automobilky se předhánějí v prohlášeních, která jejich montovna zachránila za rok více ledních medvědů, přijde někdo s puristickým sporťákem, který má pořádný motor, hlasitý výfuk, manuální převodovku a jeho jediným cílem je přinášet majiteli potěšení.

Doporučujeme: TVR Griffith je nový britský sporťák, na kterém se podílel Gordon Murray. Vypadá skvěle

TVR je legendární britská automobilka, která to v posledních letech rozhodně neměla jednoduché. Ale parta britských nadšenců si vzala za svou vlasteneckou povinnost tuhle značku zachránit. S nemalými prostředky dokázali aspoň udržet při životě dodávky náhradních dílů a servisu pro existující modely. A v tichosti k tomu vyvíjeli zcela nový model.

Ten se představil letos a na jeho vývoji se podílel sám legendární Gordon Murray, tvůrce McLarenu F1 a průkopník novátorských koncepcí, především uhlíkových vláken. O novém TVR Griffith jsme si toho ale napsali už dost, jenže jsme ho ještě neviděli v akci. Automobilka nyní zveřejnila první krátké video z testování na „tajném“ okruhu, kde si můžeme britskou novinku poslechnout. A pustit si můžete i krátké povídání o zrodu tohoto jistě velmi zajímavého vozu:

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?