Toyota FT-AC ukazuje, jak by mohla vypadat příští generace RAV4

01.12.2017
2 nové názory
Autor: Redakce
  • Koncept Toyota FT-AC je zatím jen designové cvičení

  • Podobně by ale mohla vypadat příští generace SUV RAV4

  • O technice použité u konceptu automobilka vůbec nemluví

Toyota přivezla na autosalon do Los Angeles mimo jiné i koncept lehkého terénního auta FT-AC (Future Toyota Adventure Concept). Vůz „je vytvořen pro outdoorové nadšence, kteří chtějí během víkendu vyrážet na výpravy do neznáma,“ uvádí k novince japonská automobilka.

Koncept FT-AC ale nepřichází náhodou a snad pro to, že by se designéři Toyoty nudili. Je to vlastně předzvěst toho, jak by mohla vypadat příští generace SUV Toyota RAV4, které patří mezi nejdůležitější modely automobilky. Současná „ravka“ se vyrábí od roku 2013, takže brzy bude čas na její modernizaci.

Doporučujeme: Rychlý test Toyota C-HR 1.2 Turbo: Benzinový reparát

O použité technice konceptu toho Toyota moc neřekla, v podstatě je to jen designové cvičení. Vůz má ale několik zajímavých detailů, například vestavěné kamery, které budou nahrávat každý okamžik vašeho terénního dobrodružství. Zabudovaný Wi-Fi hotspot automaticky odesílá záznam do cloudového úložiště, kde lze v reálném čase upravovat a zveřejňovat příspěvky pomocí mobilního zařízení. Wi-Fi konektivita dokonce cestovatelům umožňuje vysílat živé přenosy z výpravy všem fanouškům a odběratelům.

Z dalších detailů stojí za pozornost třeba vestavěné diodové mlhovky, které lze vyjmout a používat jako svítilnu, ať už ruční, nebo je lze přimontovat na bicykl. Jako nosič kol slouží vestavěný držák, podobné řešení ale známe už třeba z některých Opelů. Upevňovací oka pro případné vyproštění vozu jsou už jen malou drobností.

Marek (neregistrovaný)
Jo o takovém nosiči kol už jsem také slyšel. Bohužel ho nedělají u aut, která se mi líbí. Máme VW multivan a u toho jsem se s integrovaným nosičem ještě nesetkal. Není to ale nic, co by mi vadilo. Objednal jsem si nosič kol na zadní dveře z https://www.filsonstore.cz/nosice-kol-na-zadni-pate-dvere/ a z auta ho nesundávám.
Zdeněk (neregistrovaný)
FT-AC se mi líbí. Dosti se podobá RAV 4 II. generace, kterou budu doma držet, dokud to půjde.
  • Našli jste v článku chybu?