Porsche ukazuje facelift SUV Macan. Technické detaily ale zatím tají

25.07.2018
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Facelift Porsche Macan revoluci nepřináší

  • O motorech ještě nic oficiálně nevíme

  • LED světla jsou v základu, v koloně může Macan jezdit sám

Na modernizaci modelu Macan upozorňovalo Porsche už několika upoutávkami. Nyní si můžeme omlazené vstupní SUV do rodiny Porsche prohlédnout na oficiálních fotkách. Jak vidíte, žádná revoluce se nekoná. Macan si zachovává všechny charakteristické prvky. Jedná se opravdu jen o kosmetickou modernizaci.

Nová jsou přední LED světla, která už bude mít toto SUV v základní výbavě. Nová je i grafika zadních světel včetně osvětlené linky přes celou šíři pátých dveří, za kterou se už nemusí připlácet. Facelift přináší i nové nárazníky a uvnitř je nový infotainment, který může mít až 11" uhlopříčku dotykového displeje.

Doporučujeme: Test Porsche Macan 2.0T

Další novinkou je volant převzatý z Porsche 911 včetně otočného ovladače pro volbu jízdních režimů, nechybí ani standardně dodávaná pádla řazení pod volantem. V základu je také systém Connect Plus, který například stahuje aktuální údaje o provozu. A ještě než se destanete k výběru nových barev, určitě vás bude zajímat, že Macan může mít systém částečně autonomní jízdy v koloně, který se v rychlostech do 60 km/h stará o akceleraci, brzdění a také zatáčení.

O motorech toho Porsche mnoho neřeklo. Vlastně o nich neřeklo nic. Očekáváme, že v souvislosti s přechodem na emisní standard WLTP dostanou filtry pevných částic. Pod kapotou s největší pravděpodobností zůstane dvoulitrový čtyřválec a třílitrový šestiválec. Jak to bude s dieselem, nevíme. Dvouspojkový automat se sedmi rychlostmi je standardem a Porsche Macan má také upravený podvozek, nová 20" či 21" kola a nové pneumatiky.

Otevřít tiskovou zprávu

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?