Peugeot 508 nové generace je další ženevskou premiérou. Chce více konkurovat Superbu

1 nový názor
Autor: Redakce
  • Peugeot 508 nové generace bude další ženevskou premiérou 

  • Těšit se máme na atraktivnější design a kvalitnější materiály v interiéru 

  • Jako základ poslouží platforma EMP2

Na seznam ženevských premiér si můžeme připsat další položku. Automobilka Peugeot zde představí novou generaci dosluhujícího modelu 508. Těšit se máme na atraktivnější design, kvalitnější interiér a vůbec auto, které chce být daleko tvrdší konkurencí pro Passat nebo Superb, než jakou je dnes.

Peugeot zatím oficiálně ženevskou premiéru nepotvrdil, s odvoláním na důvěryhodné zdroje blízké automobilce to ale píší Automotive News. Jako technický základ poslouží opět platforma EMP2, na které už stojí třeba crossovery 3008 a 5008. Z toho důvodu se dá také očekávat podobná nabídka motorů. S dieselovou jednotkou francouzská automobilka stále počítá, dočkat bychom se ale měli také hybridu.

Doporučujeme: Velké srovnání naftových kombíků s automatem — Hyundai i30, Opel Astra, Peugeot 308 a Škoda Octavia

Výrazně se změní rovněž design, což minulý rok naznačil koncept Instinct (ten si můžete prohlédnout na přiložených fotkách). Peugeot určitě nabídne novou 508 s karoserií kombi, jak to bude se základním sedanem, to zatím není jisté. Podle starších informací Peugeot raději sáhne po praktičtější verzi liftback, o kterou je údajně větší zájem. Také u modelu 508 pak Peugeot využije svůj i-Cockpit s přístrojovým štítem umístěným nad malým volantem přesně tak, jak to známe z modelů 3008, 5008 nebo také 2008.

Vlajková loď automobilky Peugeot, která svým příchodem nahradila hned dva modely (607 a 407), figuruje na trhu už opravdu dlouho. Letos tomu bude osm let od doby, kdy byl model 508 odhalen.

8B3CE273 (neregistrovaný)
Zepředu má dost šílený výraz, takový úsměv maniakálního vraha.
  • Našli jste v článku chybu?