Nový sporťák značky TVR získává podobu. Ukáže se v září v Goodwoodu

17.07.2017
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Britská značka TVR se vrací na scénu, v září představí nový model

  • Pohání ho pětilitrový osmiválec Cosworth o výkonu 500 koní

  • Na konstrukci vozu se podílel například Gordon Murray

  • Nové TVR bude stát „jen“ asi 2 700 000 korun

Pravidelné zářiové setkání Goodwood Revival není jenom mimořádná událost pro všechny fanoušky klasických závodních aut. Využívají ho i některé automobilky k představení svých novinek. Například letos se během závodů v Goodwoodu konaných 8. až 10. září představí nové sportovní kupé znovuzrozené značky TVR.

Značka TVR letos slaví sedmdesát let existence, ale poslední desetiletí procházela těžkým obdobím. Nakonec ji postavili znovu na nohy nadšenci, majitelé, provozovatelé servisů a prodejci náhradních dílů.

Doporučujeme: Supersport Aston Martin Valkyrie se ukazuje v konečné sériové podobě

TVR postupně vypouští informace a upoutávky na nový model. Ten má pod kapotou pětilitrový osmiválec Cosworth o výkonu okolo 500 koní. S návrhem vozu o hmotnosti 1200 kg pomáhal i slavný Gordon Murray, autor několika závodních speciálů a především McLarenu F1.

Klasické sportovní kupé s motorem vpředu a pohonem zadních kol má upalovat rychlostí 322 km/h. Vyrobeno bude pouze 500 exemplářů za vskutku atraktivní cenu 2,7 milionu korun. Ale automobilka nevylučuje, že nevznikne ještě nějaký jiný model na stejném technickém základu, pokud bude zájem. Údajně už má závazné objednávky na téměř všechny slibované kusy z této série.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?