Nová Alpine se opět připomíná. Tentokrát ukazuje propracovanou aerodynamiku

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Nový model znovuzrozené značky Alpine se připomíná další ukázkou 

  • Těšit se mám na vytříbenou aerodynamiku 

  • Zakrytý podvozek a zadní difuzor zajistí patřičný přítlak 

Renault pokračuje v postupném odhalování sportovního modelu připravovaného pod znovuzrozenou značkou Alpine. Nedávno jsme si mohli v náznaku prohlédnout základy hliníkové karoserie, dnes přišla na řadu ukázka aerodynamiky.

Doporučujeme: Renault poodhalil novou Alpine. Podobně jako Jaguar F-Type dostane hliníkový základ

Automobilka upozorňuje na zakrytý podvozek a difuzor umístěný pod zadním nárazníkem. Proudění vzduchu pod automobilem zajistí dostatečně velký přítlak k tomu, aby se toto kupé obešlo bez klasického spoileru. Výsledkem mají být uhlazené linie karoserie, které se nám prý budou líbit.

Nic bližšího Renault na téma nové Alpine už nepřidal. Můžeme pouze zopakovat, že kromě vytříbené aerodynamiky dostane připravované kupé ve velké míře také hliníkové slitiny. Z tohoto materiálu bude vyrobena jak základní platforma, tak karoserie podobně, jako tomu je třeba u Jaguaru F-Type. Konstruktéři tím samozřejmě chtějí dosáhnout co nejnižší hmotnosti.

Doporučujeme: Těšíte se na nový sporťák Alpine? Jízda bokem mu asi nebude cizí

Na sériovou verzi konceptu Alpine Vision se čeká už poměrně dlouho. Aktuální upoutávky naznačují světovou premiéru naplánovanou na ženevský autosalon. Renault ale zatím termín odhalení nového sportovního vozu s motorem umístěným uprostřed oficiálně nepotvrdil.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?