Mercedes-Benz třídy G dostal dvě nové edice, které z něj udělají silniční SUV

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Mercedes-Benz třídy G není oblíbený jen proto, že jde o skvělý off-road

  • Mnoho zákazníků si vůz kupuje prostě kvůli tomu, že vypadá drsně, a do terénu s ním nejezdí

  • Přesně takovým jsou určený dvě nové edice "Manufaktur Edition" a "Exclusive Edition"

  • Objednávat je můžete už teď, na trh dorazí v září

Mercedes-Benz třídy G je stálicí nabídky německé automobilky po celá desetiletí. Je zajímavé, že nejlepších prodejních výsledků se dočkal teprve minulý rok. Samozřejmě to není rostoucím počtem zákazníků toužících po každodenní jízdě terénem, ale oblibou u zákazníků, kteří s touto legendou do terénu prakticky nikdy nevyjedou. Přesně takovým jsou určeny dvě nové edice.

Doporučujeme: Galerie — Pracovní Mercedes třídy G je hodně rychlý. Nestačí na něj ani vrcholný Kodiaq

Ta „levnější“ se jmenuje Manufaktur Edition. Koupit si ji můžete v kombinaci s G 350 d nebo G 500. Vůz pak dostane jeden z trojice exkluzivních laků (Magma red, Mystic white, Obsidian black), který si opravdu nebudete chtít odřít jízdou v terénu. Součástí výbavy jsou také devatenáctipalcová litá kola a černě lakované detaily typu masky nebo krytu náhradního kola.

V interiéru najdete čalounění perfektní kůží designo nappa, přičemž dostupná je řada různých barevných odstínů, sportovní dvoubarevný volant a přirozeně nechybí ani podpis této edice. Připadá vám výsledek jako málo luxusní? Nebojte, Mercedes má připravené řešení.

Doporučujeme: Mercedes-Maybach G 650 Landaulet je nádherné monstrum, které nemá obdoby

Dražší alternativou je Exclusive Edition, dostupná pouze v kombinaci s verzemi G 63 AMG nebo G 65 AMG. Oproti ostatním dostanete navíc třeba efektní ochranu podvozku vyrobenou z nerezové oceli, což je paradox, protože další součástí výbavy jsou i obrovská 21" kola s nízkými pneumatikami, kterým jízda terénem rozhodně dobře neudělá. Kromě jiných detailů je pak tím nejvýraznějším prvkem matně šedý lak karoserie určený právě pro tuto edici. Sáhnout ale můžete také po jiných barvách. V interiéru samozřejmě najdete jen ty nejlepší materiály.

Nejlevnější z těchto novinek je naftové G 350 d v „Manufaktur Edition“ za necelých 110 tisíc eur. Za G 500 ve stejném provedení dáte zhruba 120 tisíc. Verze AMG v Exclusive Edition jsou ještě podstatně dražší. G 63 AMG vyjde v této variantě minimálně na 163 tisíc eur a za dvanáctiválec, který je ale v praxi skoro stejně rychlý jako G 63 AMG, zaplatíte bezmála 290 tisíc eur. Objednávky na tyto dvě nové edice můžete podat už teď, první auta dorazí k zákazníkům v září.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?