Luxing iStar LSEV se tváří jako Mercedes. Výkonem 1,2 kW nestačí ani na startér z CLA

5 nových názorů
Autor: Redakce
  • Čínské kopírování různých automobilek je zcela běžné, tentokrát tu ale máme skutečně pozoruhodný výsledek 

  • Luxing iStar LSEV je v podstatě elektrický skútr, tváří se ale jako velké SUV značky Mercedes

  • Výkon 1,2 kW znamená, že i startér z Mercedesu CLA je výkonnější

  • Stejná společnost nabízí také další kreace snažící se napodobit BMW, Range Rover, Ford nebo Suzuki 

Že se v Číně objevilo auto, které zcela jasně kopíruje design nějaké zavedené automobilky, to už dnes těžko někoho překvapí. Věc označená jako Luxing iStar LSEV to ale dotáhla ještě dál. Design přední části představuje špatnou kopii značky Mercedes, po technické stránce se jedná o miniaturní elektrické vozítko s absurdním výkonem.

Doporučujeme: Jawa 350 se vrací! Má retro design a čínský čtyřtakt. Stojí pod sto tisíc

„Auto“ nafotili kolegové z Carnewschina, kteří také měli možnost nahlédnout pod kapotu. Tam našli jednoduchý elektrický pohon pracující s elektromotorem o výkonu 1,2 kW. To vskutku není mnoho. Jen pro představu, výkon startéru z Mercedesu-Benz CLA 250 je 1,7 kW.

Nejvyšší rychlost tohoto „Mercedesu“ je 45 km/h, dojezd má být až 150 kilometrů. Jen asi nebude úplně žádoucí příliš využívat desetipalcovou dotykovou obrazovku umístěnou v interiéru, který se vzhledově opět podobá Mercedesu.

Doporučujeme: V Číně nabízejí zlaté „dračí“ disky. Je to umění, nebo vrchol nevkusu?

Pokud byste raději nějaký jiný design, není to vůbec žádný problém. Tuhle kreaci má na svědomí společnost Dezhou Luxing Vehicle Company, jejíž nabídka je vskutku pestrá. Objednat si můžete elektrické vozítko také s designem snažícím se kopírovat Range Rover, Ford, Suzuki nebo BMW.

Hrd (neregistrovaný)
To je fakt hustý, číňani už úplně ztratili soudnost. Něco obšlehnout, použít nějaký nápad, jasně, to dělají všichni, ale tohle už hraničí s pomateností, vyrábět úplně trapné kopie všeho. Nemají vlastní rozum? Nemají vlastní vkus? A to co zkopírují ani neumí vyrobit pořádně. Čína je panoptikum bláznů, šílenců, a nekvalitních šmejdů a klumpů - jen bude více odpadu na Zemi, protože ty jejich sračky mají jepičí životnost, hlavně že je chrlej po milionech, pitomci šikmooký.
Žanek (neregistrovaný)
Asi Jane nesledujete běh posledních událostí ,ale s Činou vesele obchoduje celý svět a obchodoval před Zemanem a bude i po Zemanovi.Hahaha
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?