Koncernová škatulata: Šéf Škody se možná stane hlavou Porsche

03.06.2020
přidejte názor
Autor: Škoda Auto
  • Volkswagen bude v rámci koncernu zřejmě měnit šéfy vybraných značek

  • Oliver Blume, který až dosud vedl Porsche, by se měl nově starat o Volkswagen

  • Jeho místo může zaujmout aktuální šéf Škody Bernhard Maier

Mladoboleslavská automobilka možná přijde o svého šéfa Bernharda Maiera. Muž, který přišel do Škody právě z představenstva Porsche, má nyní velkou šanci vrátit se zpět do Zuffenhausenu. Povolá ho tam sám Herbert Diess, koncernový boss, který se rozhodl rozjet manažerská škatulata. Informoval o tom německý magazín Auto Motor Sport.

Podle německých novinářů je důvodem k přesunu fakt, že se Volkswagen nedokázal uspokojivě vypořádává s problémy, které nastaly při přípravě sériové výroby elektromobilu ID.3. Ten měl potíže se softwarem, jenž byl ušit příliš horkou jehlou. Diess aktuálně šéfuje koncernu i značce, ale na pomoc by si rád povolal Olivera Bluma.

Nástup elektrického Volkswagenu údajně brzdí množství softwarových chyb. Firma to popírá
Přečtěte si také:

Nástup elektrického Volkswagenu údajně brzdí množství softwarových chyb. Firma to popírá

Blume by se měl stát novým šéfem Volkswagenu jako značky a Diess zůstane předsedou představenstva Volkswagenu jako koncernu. Tím se ale uvolní místo šéfa automobilky Porsche, kterou v současnosti Blume zastává.

Auto Motor Sport hovoří o tom, že by se na pozici Bluma mohl dostat právě současný šéf Škody Maier. Kdo ho ale pak v nejdůležitější pracovně mladoboleslavské automobilky, se nyní neví. Koncern zatím posuny ve vedení značek nekomentoval.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?