Firma umí proměnit nový Citroën na retro dodávku. Stačí na to 400 tisíc

06.10.2020
přidejte názor
  • Designér Fabrizio Caselani nabízí body kit, který promění Citroën Space Tourer na klasickou retro dodávku

  • Auto si je možné pořídit rovnou z výroby nebo zaplatit samostatně za úpravu a lakování

  • Proměna je dobrým řešením třeba pro ty, kteří chtějí retro, ale zároveň spolehlivý food truck

Evropská kultura street foodu je s máločím spojená tak silně jako s klasickou dodávkou Citroën H. Jenže sehnat, zrestaurovat a pak udržovat v provozuschopném stavu vůz vyyráběný od poloviny dvacátého století, to není nic lehkého. Proto přišel designér Fabizio Caselani se zajímavou myšlenkou – připravil body kit pro užitkové vozy Citroën.

Už v roce 2017 představil konverzi Citroënu Jumper na velkou retro dodávku. Model se jmenuje Type H. Od té doby prý firma prodala 70 úprav. Nyní je řada na menším modelu Citroën Space Tourer, který dostal název Type HG. Zastáncům retro střihu by se navíc mohl zamlouvat o něco víc, protože se původní dodávce blíží svou velikostí.

50 let Citroënu SM: Jeho Veličenstvo se mělo stát nejrychlejší předokolkou světa
Přečtěte si také:

50 let Citroënu SM: Jeho Veličenstvo se mělo stát nejrychlejší předokolkou světa

Změna spočívá v jednoduché výměně vnějších panelů, masky chladiče a světel. A to tak, aby vůz co nejvíc připomínal starou dodávku. Pro ní byly typické boky z vlnitého plechu a masivní chromovaná maska chladiče s velkým logem Citroënu. Na novince jsou panely už samozřejmě plastové.

Změnit lze v podstatě jakýkoliv typ Citroënu Space Tourer, ať už jde o panelovou dodávku, kombinovanou Cab van nebo v „lidském“ provedení, které pojme až devět cestujících. K dostání je ve všech délkách karoserie, tedy XS, M a XL.

K mání je úprava pro všechny velikosti
Dokonce i pro kempovací variantu

Cena ale není právě malá. Pokud už máte své auto, vyjde základní konverze na 14 800 eur, tedy asi 400 tisíc korun. Jde ale o cenu bez daně. Auto si lze také objednat rovnou z výroby. Základní model panelové dodávky s motorem Blue HDI 100 vyjde na 29 400 eur bez daně, tedy 794 tisíc korun. I u malého modelu však lze předpokládat menší množství kusů, tudíž si můžete být jisti, že jen tak druhou retro dodávku nepotkáte.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?