Cupra začíná prodávat nové SUV. Jmenuje se Terramar a kupodivu se jako elektromobil vůbec nenabízí

05.09.2024
přidejte názor
Autor: Tiskový servis Cupra

Cupra odhalila nový crossover s označením Terramar. Vypadá velmi dobře a za pozornost stojí i nabídka jeho motorizací. Zájemci totiž mohou sáhnout po ryze nehybridním a poměrně výkonném benzinovém dvoulitru. V dnešní době skoro až zázrak. 

Cupra o svém větším nástupci modelu Ateca mluví už delší dobu a už před delší dobou také vypustila do světa první fotku. Aktuálně má tahle novinka po premiéře, takže si ji můžeme prohlédnout v celé kráse. 

Model Terramar míří do segmentu SUV a vychází z dnes už dobře známé techniky MQB. To je svým způsobem dobrá zpráva, protože koncern Volkswagen tak uvádí na trh zcela nový automobil, který vůbec nepomýšlí na elektrické provedení. Pravda, v nabídce budou dva plug-in hybridní pohony, zbytek ale obstarají klasické benzinové čtyřválce. 

Nechcete elektro? Kupte si dvoulitr 

Základem bude čtyřválec 1.5 eTSI o výkonu 150 koní. Jde tedy o mild-hybridní motor, který u jiných koncernových aut vyniká solidní dynamikou a překvapivě nízkou spotřebou. Cupry se s jedna-pětkou navíc prodávají poměrně dobře. Zákazníkům totiž často stačí efektní design a sportovní jízdní vlastnosti, na kterých si Cupra také zakládá, nepotřebují. 

Video: Cupra Terramar na oficiálním videu

Zdroj: Youtube.com

Pokud nebude stačit 150 koní, zájemci mohou sáhnout po přeplňovaném dvoulitru naladěném na 204 koní, případně je k dispozici také ještě silnější verze o výkonu 265 koní. 

V případě plug-in hybridů lze volit mezi slabším provedením o systémovém výkonu 204 koní. Vrcholem celé nabídky má být silnější plug-in hybrid disponující maximem 272 koní. 

Test Seat Leon ST Cupra R: To nejlepší na konec
Přečtěte si také:

Test Seat Leon ST Cupra R: To nejlepší na konec

Nový design 

Design nové Cupry Terramar vychází z aktuálního jazyka, který už Cupra aplikovala na model Leon i Formentor. Interiér se nese ve známém pojetí kombinujícím měděné detaily a obří středový dotykový displej. 

Na délku měří nový Terramar 4,5 m a jeho zavazadelník nabídne základní objem 602 litrů. Pro potřeby méně stěhovavých rodin to určitě postačí. 

Nový Terramar už se objevil také v tuzemském konfigurátoru. Základní patnáctistovka ve výbavě Cupra startuje částkou 1 084 900 Kč

Zdroj: Cupra

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?