Časopis Motocykl z vydavatelství Mladá fronta slaví 28 let a má novou podobu

24.01.2019
1 nový názor
Autor: Redakce

Vydavatelství Mladá fronta, divize Magazíny vydává k 28. výročí novou podobu specializovaného měsíčníku Motocykl. Časopis se vyznačuje vysokou kvalitou a je určen pro všechny motocyklisty i profesionály v oboru.

V letošním roce oslavil časopis Motocykl 28 let své existence na českém trhu. Hlavním tématem narozeninového dvojčísla je představení nového motocyklu Triumph Speed Twin, který je ukázkou toho, jak má vypadat a jezdit retro bike. „Časopis Motocykl vychází v nové a zase o něco modernější podobě. Snažili jsme se co nejvíce přiblížit esenci toho, o čem podle nás jízda na motocyklu je: o emocích, technice, lidech a jejich jedinečných příbězích. Časopis stavíme na kvalitní fotografii, objektivních, propracovaných textech a grafické podobě, jež respektuje nejmodernější trendy zpracování magazínů,“ řekl Petr Slezák, šéfredaktor časopisu Motocykl.

https://autobible.euro.cz/prave-vychazi-casopis-motocykl-122019/

Měsíčník o motocyklech nabízí čtenářům i čtenářkám nejen obrazově zajímavá témata, ale rovněž obsahovou pestrost. „Spolu s novým designem časopisu Motocykl jsme v divizi Magazíny připravili další novinky. V březnu, jako reakce na zájem ze strany čtenářů, vyjde rozšířená reedice speciálu Motocyklu s názvem Renovace. Speciál je věnovaný všem legendárním strojům a především poválečné československé motocyklové produkci. Zcela novou grafickou podobu má nyní magazín o dějinách vojenství Historia Bellica. Aktuálně připravujeme relaunch časopisů lastauto omnibus, AUTO7 a auto motor a sport Classic. Na jaře uvedeme na trh nový časopis Active Sport, který je zaměřený na aktivní životní styl a především cyklistiku,“ doplnil Lukáš Zmátlík, ředitel divize Magazíny.

Časopis Motocykl se ve svých pravidelných rubrikách věnuje testům nejnovějších motocyklů, jejich technice, příslušenství i srovnávacím testům podloženým nezávislými měřeními. Nechybějí zajímavé reportáže ze zákulisí a rozhovory s předními světovými i domácími osobnostmi. Časopis Motocykl je dlouhodobě nejprodávanější měsíčník s motocyklovou tematikou na českém trhu a jako jediný oborový titul má pravidelně ověřovaný prodaný náklad.

Cena časopisu ve stánkovém prodeji je 99 Kč a prodaný náklad dosahuje 5 až 6 tisíc kusů měsíčně.

robart (neregistrovaný)
Myslím si, že MOTOCYKL nie je určite najpredávanejší, iba ako jediný má overený náklad. Bohužiaľ grafické zmeny sú iba kozmetické, už by sa nemal volať časoPIS, ale časoFOTO. Príliš veľa veľkoformátových fotiek, príliš málo textu s pridanou hodnotou. Príliš veľa materiálov prevzatých z Nemeckej mutácie. Na to čo ponúka, je pridrahý. V čísle 12/2018 boli tragicky pospájané strany, vzchádzali z toho až o 1cm posunuté fotografie. Pritom v sesterskom AMS Classic to bolo OK. Ide o rovnakú tlačiareň, takže asi detská chyba grafika... A ešte zverejniť "cestopis" na 5-tich stranách, z ktorých 4 sú fotografie, to sa človek veru nejde dočítať.
  • Našli jste v článku chybu?