Bugatti slaví 110 let speciální edicí Chironu. Vznikne jen 20 exemplářů

přidejte názor
  • V roce 1909 vznikl úplně první vůz značky Bugatti, Type 10

  • 110. výročí této skutečnosti připomíná speciální edice Bugatti Chiron

  • Provedení “110 ans Bugatti” má být oslavou Francie

  • Bugatti vyrobí pouze dvacet exemplářů 

Značka Bugatti slaví 110 let od představení svého úplně prvního modelu Type 10. K této příležitosti vznikla speciální edice aktuálního Chironu, pojmenovaná “110 ans Bugatti”. A protože má jít především o oslavu Francie, nepřekvapí, že se celá úprava nese v duchu modré, bílé a červené barvy.

Karoserie tohoto speciální Bugatti Chiron je lakovaná matnou modrou barvou a modré jsou také díly s odhaleným karbonem. Odstín má odkazovat na historické automobily z dvacátých let. Na zrcátka se pak nastěhovala francouzská trikolora a stejný prvek najdeme také na zadním aktivním spoileru. Kola jsou matná černá, brzdiče jsou opět modré a na střeše si můžeme všimnout nových oken. Ty přišly do nabídky relativně nedávno a běžně jsou dostupné na přání. Nová edice je ale má ve standardní výbavě.

Bugatti Chiron v prvních testech: Je to auto, nebo letadlo?
Přečtěte si také:

Bugatti Chiron v prvních testech: Je to auto, nebo letadlo?

Stejné barevné schéma jako na karoserii najdeme také v interiéru. Čalounění kombinuje kůži a Alcantaru ve dvou odstínech modré. Barvy francouzské vlajky jsou vyšité do hlavových opěrek a do opěradel a uprostřed středového panelu trůní stříbrná plaketa.

Zbytek už je „sériový“. To znamená osmilitrový šestnáctiválec, čtyři turbodmychadla, výkon 1103 kW (1500 k), točivý moment 1600 Nm a schopnost zrychlit z nuly na 400 km/h (abychom se nezdržovali) za 32,6 s. Cenu edice “110 ans Bugatti” automobilka nezveřejnila, ale také zde platí obecné pravidlo, že zákazníci, kteří se na cenu musí ptát, nejsou cílovou skupinou.

Takto upravených Chironů vznikne pouze dvacet.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?