BMW M5 muselo během rekordního 374 km dlouhého driftu 5x tankovat. Za jízdy

10.01.2018
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Nejdelší drift světa dnes měří 374,3 km a trval více než osm hodin

  • BMW M5 muselo během pokusu pětkrát tankovat. Za jízdy bokem

Poslední dobou se některé značky předhánějí, kdo dokáže udělat delší kontinuální drift. Tahle disciplína se dostala i do Guinessovy knihy rekordů. Začínalo se u hodnot jako 63 km a pokračovalo se dál za první stovku. Teď ale BMW vzalo novou M5 a původní rekord 165 km Toyoty GT86 doslova roztrhalo na kusy.

BMW M5 Drift (1) Tohle nevypadá jako bezrizikové zaměstnání. Minulá generace M5 sloužila jako doprovodné vozidlo a tanker
BMW M5 Drift (2) Celkem bylo potřeba tankovat pětkrát, aby vůbec bylo možné drift dlouhý 374 km uskutečnit. Cílem bylo vydržet ve smyku aspoň osm hodin

Nový rekord má hodnotu 374,3 km a k pokusu BMW potřebovalo dokonce dvě M5. Jedna (ta nová s vypínatelnou čtyřkolkou) měla za úkol objet kropený ovál v co nejdelším driftu a druhá (minulá generace M5) sloužila jako pojízdný tanker. Ano, BMW M5 muselo za jízdy bokem tankovat. Cílem bylo překonat čas osm hodin kontinuálního řízeného smyku.

Doporučujeme: Nejdelší drift na světě nově měří více než 165 km. Na oficiální potvrzení ale ještě čeká

Jak můžete na přiloženém videu vidět (celý osmihodinový pokus je bohužel sestříhaný), BMW M5 muselo tankovat pětkrát a tomu byl uzpůsoben přívod paliva k nádrži. Nijak si to nezadá se systémem tankování stíhacích letounů za letu. A díky tomu vznikl neplánovaně další rekord – drift dvou aut dlouhý 63 km.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?