Automobilové origami je nejdražší SUV na světě. Stojí sedmkrát víc než Cullinan

přidejte názor
  • Pod bizarní karoserií vozu Karlman King se ukrývá zcela průměrná technika

  • Auto váží bezmála šest tun, takže řidičák skupiny B vám na něj stačit nebude

  • Plně vybavené provedení vás přijde na téměř 70 milionů korun

O výrobci jménem Karlman jste nejspíše nikdy neslyšeli. O to víc vás může překvapit zjištění, že jeho dost „vyhraněné“ SUV King se razantně hlásí o titul nejdražšího SUV na světě. Zapomeňte na směšné částky, které za svá auta utrácejí majitelé sériových rollsů Cullinan. Za cenu základního provedení Karlmanu King byste pořídili dva špičkově vybavené kousky Cullinanu. Za vrcholné provedení výrobce žádá dokonce 70 milionů.

Pod nezvykle tvarovanou karoserií se ukrývá technika amerických užitkových Fordů
Podobně jako exteriér také vnitřek vozu je řekněme svébytný

Zvenku auto vypadá jako žádné jiné. Výrobce prý nehledal dokonalou kombinaci splývavých ploch. Namísto toho chtěl plochy lámat. Což se mu tedy rozhodně povedlo. King vypadá jako SUV origami a je fakt, že si ho s ničím jiným nespletete.

Videodojmy: Vyzkoušeli jsme nejdražší a nejluxusnější SUV, Rolls-Royce Cullinan
Přečtěte si také:

Videodojmy: Vyzkoušeli jsme nejdražší a nejluxusnější SUV, Rolls-Royce Cullinan

Po designové stránce je auto jedinečné, o tom žádná. Pod bizarní karoserií se ovšem ukrývá zcela průměrná technika. Konkrétně americký užitkový Ford F-550 s motorem V10 6,8 l o výkonu 310 kW. Dřívější zprávy uváděly, že maximální rychlost dosahuje pouhých 140 km/h, přepracované provedení má maximálku výrazně optimističtější – 220 km/h. Vzhledem k tomu, že Karlman King váží bezmála šest tun, je rychlost přes 200 km/h úctyhodná. Snad tomu odpovídají také brzdy...

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?