Vzpomínáme na auta z minulého století. Dokážete je v dnešním kvízu poznat podle fotky?

16.02.2024
přidejte názor
Autor: Tiskový servis Saab

V dalším z pravidelných kvízů si opět trochu zavzpomínáme. Tentokrát na auta z minulého století. Každý dobře ví, že to byla auta krásná a mnohdy zajímavější než auta současná. Dokážete je ale ještě vůbec poznat? 

Ve své době to byla auta mnohdy představující nejmodernější výkřik techniky, ale čas nelze zastavit. Dnes je tato technika dávno překonaná a z aut původem z minulého století jsou více či méně ceněná historická vozidla. Právě na ně si v dnešním kvízu zavzpomínáme. 

Občas to bude jednoduché, ale některé vybrané případy budou trochu složitější. Zejména pro ty mladší z vás. Mezi desítkou aut, která budeme hádat, se totiž objevují také již neexistující značky. Ty v minulosti převálcovala konkurence, případně nepřežily sázku na špatná technická řešení. 

Commendatore Enzo Ferrari: filmový mýtus versus realita
Přečtěte si také:

Commendatore Enzo Ferrari: filmový mýtus versus realita

Ale do výběru se samozřejmě dostali i všem dobře známí výrobci z Německa nebo z Francie, nezapomněli jsme ani na velké japonské značky a také na italské výrobce došlo. 

Jako vždycky tedy na vás čeká desítka otázek, k dispozici máte čtyři možné odpovědi a správná je vždy jen jedna jediná. S výsledkem se rozhodně pochlubte v diskuzi nebo na sociálních sítích. 

KVÍZ: Poznáte tato auta z minulého století?

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?