VW Touareg třetí generace se představí už v březnu. Jako první ho ale uvidí Číňané

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Třetí generace Volkswagenu Touareg se představí za pár týdnů 

  • Nestane se tak v Ženevě, ale v čínském Pekingu 

  • Nový Touareg dostane kromě jiného řízení zadní nápravy 

O třetí generaci Volkswagenu Touareg se mluví docela dlouho, ale až teď automobilka přišla s prvními oficiálními informacemi. V pořadí třetí generace se představí v březnu. Nestane se tak ale na ženevském autosalonu, nýbrž o pár týdnů později v čínském Pekingu.

Jestli se ptáte na důvod, pak ho zmiňuje i krátká tisková zpráva. Čína aktuálně představuje nejrychleji rostoucí trh s automobily na světě, přičemž se předpokládá, že do pěti let zde dojde v kategorii SUV k nárůstu o sto procent. Přesný termín světové premiéry je 23. března.

Doporučujeme: Nový Volkswagen Touareg byl vyfocen spolu s nastupující generací modelu Polo

Nový Touareg využije techniku z Audi Q7. Proto není velké překvapení, že kromě věcí typu vzduchového podvozku dostane také systém natáčení zadních kol. Volkswagen rovněž slibuje velké obrazovky na palubní desce a samozřejmě nesmí chybět rozsáhlé možnosti konektivity. Jak bude nastupující provedení VW Touareg vypadat, to naznačuje první oficiální obrázek.

Třetí generace má na co navazovat. První dvě už mají na svém kontě zhruba jeden milion prodaných exemplářů. Touareg na sebe výrazně upozornil také v letech 2009 až 2011, když vůz nosící toto jméno (jakkoliv s běžným Touaregem neměl mnoho společného) dokázal třikrát v řadě vyhrát dakarskou rally.

Erster Ausblick auf den  komplett neu entwickelten Touareg

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?