Nový Volkswagen Touareg se představí v dubnu v Číně. Bude to hybrid

18.12.2017
přidejte názor
Autor: Redakce
  • VW Touareg se představí v dubnu na autosalonu v Pekingu

  • Dostane hybridní pohon, ale u nás bude i diesel

  • Platformu sdílí Touareg s Bentley Bentayga nebo Lamborghini Urus

Na jaře se dočkáme premiéry nové generace Volkswagenu Touareg, informuje web Just-Auto. Jeho vzhled naznačil koncept T-Prime GTE, který se představil na autosalonu v Pekingu před dvěma roky. Právě v Číně by se měla ukázat i produkční verze nového Touaregu. Podle očekávání se pod kapotou objeví hybridní a plug-in hybridní pohon.

Volkswagen-T-Prime_GTE (1) Vzhlewd nové generace SUV VW Touareg naznačil koncept T-Prime GTE z pekingského autosalonu v roce 2016. Sériový vůz se příliš lišit nebude
Volkswagen-T-Prime_GTE (2) Očekávejme digitální přístroje a vliv nových koncernových modelů, například Audi A8. Uvnitř to bude takový hosnosnější Arteon

Volkswagen Touareg je vlastně technický příbuzný s modely Porsche Cayenne, Audi Q7, Bentley Bentayga a Lamborghini Urus. Sdílí stejnou platformu MLB Evo a pod kapotou bude mít nejnovější motory z koncernového skladu. Pro evropský trh bude k dispozici stále šestiválcový třílitrový turbodiesel, přijdou i benzino-elektrické systémy.

Doporučujeme: Pět luxusních bazarových SUV, která lákají cenou, ale jsou černou dírou na peníze

Touareg si vypůjčí mild-hybridní techniku Audi A8, ale prozatím není jisté, jestli s elektrickou asistencí budou všechny verze a motorizace. Na druhou stranu je to cesta, jak snížit průměrné emise a ve voze kategorie Touaregu by se takový systém klidně mohl v základu objevit.

Koncept T-Prime GTE byl poháněný kombinací motoru 2.0 TSI a elektromotorů o celkovém výkonu 375 koní. Dojezd na elektřinu byl 50 km. Dokonce i Touareg by se měl dočkat vlastní sportovní verze a koncern VW plánuje řadu SUV, která má konkurovat BMW X6 a Mercedesu GLE Coupé. Zatím se mluví jen o Audi Q8, ale podobnou verzi by mohl dostat právě i Touareg.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?