Volkswagen potvrdil práce na malém elektromobilu. Chystá i sportovní ID R

18.09.2020
1 nový názor
Autor: Volkswagen
  • Automobilka Volkswagen ve výhledu několika let nabídne malý elektromobil ID.1

  • Auto by mělo kompletně nahradit Volkswagen up!, u kterého se už nepočítá se spalovacími motory

  • Ve hře je i sportovní vůz pod označením ID R, který se bude prodávat i ve dvoumístném provedení

Automobilka Volkswagen se letos potýkala s problémy ohledně zahájení dodávek elektrického hatchabcku ID.3. Jde pro ni o přelomový model, který je předzvěstí celé rodiny aut do zásuvky. Hned ho totiž následuje SUV ID.4, které sdílí techniku s domácí Škodou Enyaq. Přibudou ale i další.

Novopečený šéf Volkswagenu Ralf Brandstätter nyní médiím konečně potvrdil model, o kterém jsme psali už před časem. Firma bude vyrábět malý ID.1, jenž nahradí Volkswagen up! „Pracujeme nyní na konceptech. Samozřejmě, že v elektrické budoucnosti musíme brát v potaz i malý segment. Proto brzo tuhle možnost probereme,“ řekl ředitel německé automobilky.

Škoda Enyaq iV na vlastní oči: Jak vypadá, kolik ujede, jakou má výbavu a kolik stojí?
Přečtěte si také:

Škoda Enyaq iV na vlastní oči: Jak vypadá, kolik ujede, jakou má výbavu a kolik stojí?

Původně se hovořilo o tom, že se Volkswagen ID.3 představí jako koncept v roce 2023 a v roce 2025 bude následovat v sériovém provedení. Nyní se ale zdá, že by se tak mohlo stát i dříve. Brandstätter přitom nehovořil i o dalších možnostech, jakými jsou malé crossovery ve stylu konceptů Crozz a e-Roomzz.

Kromě modelů ID.3, ID.4 a ID.1 už Volkswagen pracuje i na sedanu a kombi ID.5. Chystá se i řada sportovních elektromobilů pod označením ID R. Ty by se mohly objevit okolo roku 2025 a zatopit i chystanému sporťáku Tesla Roadster. V plánu je totiž i dvoumístný vůz do zásuvky.

Honza (neregistrovaný)
Docela by mě zajímala cenovka a hlavně kdy to bude dostupné i pro běžného člověka. Podívejte se třeba na nabídky práce Ostrava na https://cz.jobimi.com/prace/ostrava/ a zjistíte, že aby si průměrný zaměstnanec vydělal na elektromobil, tak by chodil do práce prakticky nonstop a pak mu v 65 letech stejně řidičák seberou... Takže za mě zatím velká záhada. :(
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?