Volkswagen plánuje malý elektromobil ID.1. Měl by ujet až 300 kilometrů

16.03.2020
přidejte názor
Autor: Volkswagen
  • Němci chtějí rozšířit nabídku svých elektrických aut, model ID.1 bude následovníkem VW e-up!

  • ID.1 se bude prodávat se dvěma velikostmi baterií, ta dražší umožní až 300 km dojezdu

  • V showroomech se může objevit za dva až tři roky, vznikne i crossover nebo dodávka

Až 75 modelů elektromobilů a 60 hybridů, to jsou plány koncernu Volkswagen do roku 2029. Není proto divu, že nyní buduje základ své modelové nabídky. Zatímco na nový ID.3 má hned ve 30 tisících kusech přijet už letos v létě a na větší ID.4 se teprve čeká, do výroby by se měl během dvou až tří let dostat ještě malý městský model ID.1.

Volkswagen ID.1 bude modelovým nástupcem elektrického VW e-up!, pokud se Mladá Boleslav s koncernem dohodne, tak bude moci vzniknout i její nástupce elektrické Škody Citigo. Auto určené převážně k městskému provozu ale nabídne mnohem lepší parametry než současná elektrická mini auta.

Poprvé za volantem Škody Superb iV a Citigoe iV: Tahle auta naučí Čechy jezdit na elektřinu
Přečtěte si také:

Poprvé za volantem Škody Superb iV a Citigoe iV: Tahle auta naučí Čechy jezdit na elektřinu

Podle britského magazínu CAR bude mít vůz stojící na modulární platformě koncernu MEB hned dvě varianty s různou kapacitou baterií. Základní použije 24kWh články, dražší pak 36kWh. Podle prvních informací by top varianta měla na jedno nabití ujet za ideálních podmínek až 300 kilometrů.

Volkswagen ID.1 je plánovan v ročníku 2023, to znamená, že by se měl představit a možná i dostat do prodeje už v roce 2022. Později se pak objeví i další jeho modifikace. Volkswagen myslí na rozvážkové služby, kterým nabídne užitkovou verzi. V plánu je i varianta ID.1 Crozz. To proto, že se ani v blízké budoucnosti neočekává propad zájmu o městské crossovery.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?