Takhle vypadá Škoda Enyaq. Snímky unikly na internet těsně před premiérou

přidejte názor
  • Španělský server Motor16 zveřejnil kompletní sadu fotografií nové Škody Enyaq

  • České SUV si přitom má svou světovou premiéru odbýt právě 1. září večer

  • Fotografie odhalují odvážný střih karoserie i kompletní interiér

Úterý 1. září je pro mladoboleslavskou Škodu velký den. Chystá se totiž na premiéru zřejmě jednoho z nejdůležitějších aut za poslední roky. Nová Škoda Enyaq je jejím prvním plně elektrickým modelem na platformě MEB. Slibuje dojezd přes 500 kilometrů a výbavu, kterou ještě žádná jiná Škoda neměla.

Není proto divu, že Škoda informace i podobu svého vozu až do poslední chvíle úzkostlivě tají. Jen postupně zveřejňuje kresby nebo zajímavé detaily. Nyní je ale s tajnostmi konec. Španělský server Motor16.com zřejmě porušil embargo nebo se dostal k snímkům nové Škody nějakým jiným způsobem a neváhal jejich kompletní galerii zveřejnit.

Víme, jak jezdí a jak vypadá Škoda Enyaq. České elektrické skeptiky by přesvědčit mohla
Přečtěte si také:

Víme, jak jezdí a jak vypadá Škoda Enyaq. České elektrické skeptiky by přesvědčit mohla

Fotografie odhalují vše. Jde například o nápadně odvážný design karoserie se sportovně střiženými nárazníky, Matrix-LED světlomety, nebo maskou chladiče. Ta může být ve dvojím provedení, buď standardní plastová nebo výrazná svítící. Ta se odhaluje na zřejmě dražším provedení Founders Edition.

Kabině, která připomíná svým střihem Škodu Octavia pak dominuje obří displej zábavního systému. Volant je také shodný s novou Octavií, za ním se ale skrývá menší obrazovka, která ukazuje jen základní provozní údaje. Enyaq bude zjevně těžit z velkého head-up displeje, který má společný s Volkswagenem ID.3. Více informací se dozvíme ale už dnes večer.

Co říkáte na design sériové Škody Enyaq?

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?