Takhle to dopadne, když se spojí vzhled Series II a upravený Land Rover Defender

přidejte názor
  • Defender se sice už několik let nevyrábí, úpravy založené na slavném Land Roveru se ale objevují stále

  • Aktuálně představila společnost Chelsea Truck provedení Homage II 

  • Základem je řádně upravený Defender 90 s přední částí odkazující na Land Rover Series II 

Land Rover Defender se už několik let nevyrábí a na nástupce se stále čeká. To ale nebrání tomu, aby různí úpravci stále nabízeli různé přestavby této terénní ikony. Aktuálně se o slovo přihlásila společnost Chelsea Truck. Odhalila model Homage II. Jak název naznačuje, novinka odkazuje do minulosti.

Chelsea Truck konkrétně připomíná Land Rover Series II, ze kterého si vypůjčila design přední části. Jde zejména o světlomety umístěné u masky chladiče, uspořádání blinkrů a pár dalších detailů. Základ auta jako takového má na svědomí sesterská společnost Kahn Design.

Land Rover Defender Works V8 je zážitek, na který se nezapomíná (první jízdní dojmy)
Přečtěte si také:

Land Rover Defender Works V8 je zážitek, na který se nezapomíná (první jízdní dojmy)

Defender v edici Homage II vychází z krátkého provedení 90. V rámci přestavby dostal o 203 mm prodloužený rozvor náprav, přičemž naprostá většina z toho (200 mm) připadá na prodloužení přední části. Současně došlo na rozšíření karoserie. A výsledek rozhodně nevypadá špatně.

Interiér už nepřináší žádné překvapení. Nabízí přesně to, co byste od podobných úpravců očekávali. Tedy například kvalitní kůži, kterou najdete nejen na sedadlech, ale také na středové konzole, palubní desce, kapličce přístrojového štítu nebo slunečních clonách. O motoru se Chelsea Truck nezmiňuje, takže patrně bude pod tou prodlouženou kapotou původní dieselový čtyřválec o objemu 2,2 litru.

Land Rover ukončil výrobu modelu Defender v roce 2016. Od té doby se čeká na nástupce. Automobilka ho už testuje a na internetu se také objevila fotka, která by mohla ukazovat interiér této novinky. Oficiální představení Defenderu nové generace je naplánované na závěr letošního roku.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?