Škoda už má připravené nejstylovější verze modelů Kamiq a Scala. Světu je poprvé ukáže ve Frankfurtu

1 nový názor
  • Škoda oznámila příchod vrcholných variant modelů Kamiq a Scala 

  • Provedení Monte Carlo se představí na nadcházejícím autosalonu ve Frankfurtu 

  • Stejně jako v minulosti ani tentokrát nepůjde o nic jiného než o designové úpravy 

Autosalon ve Frankfurtu se nezadržitelně blíží. Několik zajímavých premiér už bylo oznámeno – třeba Volkswagen ID.3, Porsche Taycan nebo nový Land Rover Defender. Co přiveze Škoda, to ale zatím zcela jasné nebylo. Teď mladoboleslavská automobilka své plány alespoň částečně poodhalila, když oznámila, že ve Frankfurtu světu poprvé ukáže vrcholné verze nových modelů Kamiq a Scala.

Nic jako Kamiq RS nebo Scala RS nečekejte, byť by takové modely byly technicky možné a určitě by byly také zajímavé. Vrcholem, tedy alespoň tím prozatímním, se stane výbava Monte Carlo, jak to známe třeba od Fabie. Škoda ale dosud nezveřejnila žádné další podrobnosti, ani do světa nevypustila žádnou oficiální fotku chystaných novinek. Na to si musíme ještě počkat.

Video: Škoda Scala v losím testu obstála. Porazila novou Mazdu3 i Kiu Ceed
Přečtěte si také:

Video: Škoda Scala v losím testu obstála. Porazila novou Mazdu3 i Kiu Ceed

Z tiskové zprávy ovšem vyplývá, že žádnou revoluci čekat nemusíme. I Scala Monte Carlo, stejně jako Kamiq Monte Carlo, bude spočívat ve specifickém designu. Hlavní roli budou hrát leskle černé detaily. Scala má například dostat černé části předního spoileru, zatímco Kamiq třeba černé střešní ližiny. Samozřejmě nebudou chybět speciální plakety.

Škoda zároveň připomíná, že první model s označením Monte Carlo vznikl už v roce 1936. Konkrétně šlo o Popular Sport Monte Carlo, kterého se vyrobilo sedmdesát kusů. O 75 let později se Škoda k tomuto názvu vrátila, když představila Fabii Monte Carlo, na kterou teď naváže také Scala a Kamiq.

Kamiq a Scala v provedení Monte Carlo by samozřejmě neměly být hlavními novinkami značky Škoda na frankfurtském autosalonu. V minulosti se spekulovalo třeba i o tom, že by zde mohla být odhalena sériová verze konceptu Vision iV. Každopádně se ve Frankfurtu určitě ukáže rovněž Superb Scout, plug-in hybridní Superb a elektrická Škoda Citigoe iV .

Prazak (neregistrovaný)
No nic nového pod sluncem, prostě jen další výbavový stupeň Rapida 2 za vyšší cenu
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?